Square Enix haluaa turvata perintönsä digitaalisesti – harkitsee omaa tilauspohjaista pelipalvelua

Square Enix haluaa säilyttää valtavan pelikataloginsa myös jälkipolvelle.

14.6.2019 10:09

Square Enixin puheenjohtaja Yosuke Matsuda on paljastanut uusissa haastatteluissa yhtiön aikeista digitalisoida oma pelihistoriansa ja harkitsevan oman tilauspohjaisen pelikirjaston luomista.

– Harkitsemme parhaillaan molempia vaihtoehtoja [omaa ja muiden tarjoamaa pelipalvelua]. Tarjoamme jo pelejä Microsoftin Game Passin kautta. Mutta loppujen lopuksi haluaisimme tulevaisuudessa luoda oman jakelukanavan, Matsuda paljastaa.

Matsudan mukaan fanit ovat kyselleet paljon Square Enixin vanhemman tuotannon perään, minkä myötä yhtiö on ryhtynyt aktiivisesti digitalisoimaan omaa katalogiaan. Yhtiön päätavoitteena onkin pyrkiä säilyttämään julkaisemansa pelit jälkipolvelle joko oman tai alkuun muiden tarjoamien palvelujen kautta.

Valitettavasti täydellistä Square Enix -katalogia odottavat joutunevat pettymään, sillä aika ei ole käsitellyt hellästi etenkään studion varhaisimpia tuotoksia.

– Minua hävettää myöntää tämä, mutta joidenkin pelien kohdalla emme tiedä, missä koodi on. Niitä on todella vaikea löytää joissain tapauksissa, sillä ennen muinoin pelit vain tehtiin, pistettiin pihalle ja siirryttiin seuraavaan – emme miettineet lainkaan, miten niitä myytäisiin vielä myöhemmin, Matsuda kertoo.

Hän ei kuitenkaan kertonut sen tarkemmin, mitkä pelit ovat kokeneet tämän kohtalon.

Toistaiseksi Square Enix näyttäisi kuitenkin turvautuvan jo olemassa oleviin ratkaisuihin.

Lähde: Games Industry, Game Informer

Lisää luettavaa