Mielenkiintoa maailmalla herättänyt Android-pohjainen konsoli Ouya kerää suurehkoja tukijoita taakseen. Yksi alustasta viimeisimpänä kiinnostunut tekijä on japanilainen kehittäjä-julkaisija Square Enix.

Tänään julkaistussa tiedotteessan Square kertoo tuovansa Final Fantasy III:sta version Ouyalle. Pelin kerrotaan olevan täysin optimoitu konsolia varten ja että se on tarkoitus olla laitteella saatavissa heti julkaisussa niin kokoversion kuin demonkin voimin.

Uusvanha Final Fantasy ei välttämättä jää myöskään ainoaksi Squaren Ouyalle tuomaksi peliksi. Yhtiö on myöntänyt pohtivansa, josko sen olisi syytä tukea konsolia myös myöhemmässäkin vaiheessa.

Square Enixin ohella Ouyan tukijaksi ilmottautui hiljattain myös pilvipalveluyhtiö OnLive. Parhaillaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Britanniassa sekä Belgiassa virallisesti käytössä olevan palvelun on kerrottu saapuvan Ouyalla myös heti julkaisussa. Näin ollen konsolilla voi pelata heti alusta alkaen satoja tunnettuja pelejä. 

OnLive toimii Ouyalla samoin tavoin kuin muillakin alustoilla. Palvelun tarjoamia pelejä ei ladata erikseen niinkään laitteelle, vaan niitä pyöritetään OnLiven omien palvelimien avulla. Ohjainkomennot ja pelitilanteet välitetään näin eteenpäin aina verkon välityksellä.

Ouyaa varten haetaan parhaillaan rahoitusta Kickstarterin avulla. Kirjoitushetkellä konsoli on kerännyt kasaan noin 5,8 miljoonaa dollaria, kun alkujaan sitä varten pyydettiin hieman vajaata miljoonaa.

Ouyan odotetaan saapuvan ensimmäisten pelaajien käsiin maaliskuussa. Lisää laitteesta voi lukea tästä.

Lähde: Eurogamer, Square Enix, OnLive

Lisää luettavaa