Square Enix ja OnLive antavat tukea avoimelle Android-konsolille / Uutiset / pelaaja.fi

Square Enix ja OnLive antavat tukea avoimelle Android-konsolille

31.07.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Mielenkiintoa maailmalla herättänyt Android-pohjainen konsoli Ouya kerää suurehkoja tukijoita taakseen. Yksi alustasta viimeisimpänä kiinnostunut tekijä on japanilainen kehittäjä-julkaisija Square Enix.

Tänään julkaistussa tiedotteessan Square kertoo tuovansa Final Fantasy III:sta version Ouyalle. Pelin kerrotaan olevan täysin optimoitu konsolia varten ja että se on tarkoitus olla laitteella saatavissa heti julkaisussa niin kokoversion kuin demonkin voimin.

Uusvanha Final Fantasy ei välttämättä jää myöskään ainoaksi Squaren Ouyalle tuomaksi peliksi. Yhtiö on myöntänyt pohtivansa, josko sen olisi syytä tukea konsolia myös myöhemmässäkin vaiheessa.

Square Enixin ohella Ouyan tukijaksi ilmottautui hiljattain myös pilvipalveluyhtiö OnLive. Parhaillaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Britanniassa sekä Belgiassa virallisesti käytössä olevan palvelun on kerrottu saapuvan Ouyalla myös heti julkaisussa. Näin ollen konsolilla voi pelata heti alusta alkaen satoja tunnettuja pelejä. 

OnLive toimii Ouyalla samoin tavoin kuin muillakin alustoilla. Palvelun tarjoamia pelejä ei ladata erikseen niinkään laitteelle, vaan niitä pyöritetään OnLiven omien palvelimien avulla. Ohjainkomennot ja pelitilanteet välitetään näin eteenpäin aina verkon välityksellä.

Ouyaa varten haetaan parhaillaan rahoitusta Kickstarterin avulla. Kirjoitushetkellä konsoli on kerännyt kasaan noin 5,8 miljoonaa dollaria, kun alkujaan sitä varten pyydettiin hieman vajaata miljoonaa.

Ouyan odotetaan saapuvan ensimmäisten pelaajien käsiin maaliskuussa. Lisää laitteesta voi lukea tästä.

Lähde: Eurogamer, Square Enix, OnLive

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

aika tiukan pelin saa ouya. Täst konsolist saattaa tulla jotakin hienoo.

Käyttäjän Jonttutan kuva
Jonttutan

Olisitte voineet tukea ja sourcettaa suomalaista (englanninkielinen) Square Portal -sivustoa (http://squareportal.net/2012/07/31/final-fantasy-iii-is-coming-for-ouya/), joka alunperin koko tiedotteen käänsi ja jota lähteenä käyttivät Eurogamer, IGN ja VG247 sekä muut. :)

Käyttäjän frozen kuva
frozen

montakohan kertaa nuokin final fantasyt jo tullu eri alustoille

Käyttäjän rioichi kuva
rioichi

Onlive!? Uskon että tämä tulee olemaan yksi Ouyan myyntivaltti, jos 100€ konsolilla (+Onliven kk-maksulla) pelata kaikkia pelejä joita Onliven kirjastosta löytyy. Saisi luvan vaan laajentaa toimintaa tuo onlive niin voisi Ouyan ostaa.

Käyttäjän Flash kuva
Flash

Kuulostaa kyllä mielenkiintoselta. Jos Mikolla tai Sonilla ei ole mitään millä vastata tähän. Vois kyllä sitte siirtyy androidin leirii.

Käyttäjän J-Dee kuva
J-Dee

Kiinnostuksen kivi vierähti

Käyttäjän sasukeluffy kuva
sasukeluffy

Jees, lisää kilpailua markkinoille niin saadaan mikko ja soni (:D) tekemään parempaa halvemmalla.

Käyttäjän Viltsu300 kuva
Viltsu300
Lainaus käyttäjältä J-Dee

Kiinnostuksen kivi vierähti

Mitä tuo tarkoitti?

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu
Lainaus käyttäjältä Viltsu300

Lainaus käyttäjältä J-DeeKiinnostuksen kivi vierähti

Mitä tuo tarkoitti?

Kiinnostus heräsi todennäkösesti.

Käyttäjän veltsu99 kuva
veltsu99
Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Jees, lisää kilpailua markkinoille niin saadaan mikko ja soni (:D) tekemään parempaa halvemmalla.

Toivottavasti

Nostoja