Square Enix pudotti pommin: uusi Nier-peli tulossa yllättävältä kehittäjältä / Uutiset / pelaaja.fi

Square Enix pudotti pommin: uusi Nier-peli tulossa yllättävältä kehittäjältä

16.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Square Enix on yllättäen julkistanut jatko-osan viiden vuoden takaiselle Nier-kulttipelilleen. Vieläkin yllättävämpää on tosin se, että uutta peli työstää Platinum Games, jonka on määrä tuoda peli ainakin PlayStation 4:lle.

Uuden Nierin kehitystä vetää Yoko Taro, joka ohjasi myös ensimmäisen Nier-pelin sekä joukon Drakengard-pelejä. Mukana ovat myös vanha Nier- ja Drakengard-tuottaja Yosuke Saito, kyseisistä peleistä myöskin tuttu säveltäjä Keiichi Okabe, kokenut Final Fantasy -hahmosuunnittelija Akihiko Yoshida ja Metal Gear Rising -suunnittelija Takahisa Taura.

Toistaiseksi uudesta Nierista ei olla vielä muuten haluttu näyttää tai kertoa paljoa. Hieman osviittaa tulevasta antaa oheinen traileri, joka sekin koostuu pääasiallisesti lähinnä konseptitaiteesta.

Lisää pelistä on tarkoitus kuulla syksyllä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Object422 kuva
Object422

En ikinä olisi uskonut, että Nier saisi jatko-osan, mutta näköjään olin väärässä. Odotan kuitenkin innolla tätä peliä, koska Nier on yksi minun lempipeleistäni.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Tämä oli kyllä minulle suurin E3-pommi. Tämän rinnalla FFVII remake ja Shenmue III ovat vettynyttä pullamössöä ja ennalta-arvattaviakin. Nier on yksi kaikkien aikojen aliarvostetuimpia pelejä pelimediassa. Oikeasti se on huikean kaunis, palkitseva ja maaginen peli, joka on paljon enemmän kuin se "karun näköinen" toimintaroolipeli. Ja onpa siinä modernin aikakauden kauneimmat pelimusiikitkin. Toista vastaavaa peliä ei ole eikä välttämättä tule nytkään, sillä en tiedä, onko nopeatempoisiin toimintapeleihin keskittyvä Platinum Games oikea kehittäjä tällaiselle projektille, jonka pitäisi olla taidetta. Mutta mutta, jos tuo trailerin tyttö on tosiaan Kainé ja jos hän on pelattava hahmo, niin kai täytyy tosissaan alkaa pistää roposia syrjään PS4:ää varten. Toivottavasti tulee kuitenkin Xbox Onellekin. Niin, ja ylipäätänsä Eurooppaan. Square Enix kun sössi Drakengard 3:n eurojulkaisun. Pelkkä digiversio, joka on yhä versiossa 1.0 eikä siis tue siihen myytävää japanilaista äänipakettia.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

tuli katottua tubesta tosta ekan nieristä ja sen perusteella en ymmärrä mikäs tässä tekee odottamisen arvoisen kun ei nuo videot ainakaan herättäny omaa halua pelata kyseistä peliä

Käyttäjän Artyx80 kuva
Artyx80

No OHHOH. Tämän paljastuksen myötä täytyy PS4 hankkiminen laittaa sittenkin korvan taakse. Nier kuuluu ehdottomasti viime genin omiin suosikkeihin ja olen samaa mieltä asiasta Shunichiron kanssa, komppaan täysin. Tämän kehityksen kulkua siis seuraamaan.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Muistelen Nierin olevan yhden napin hakkaamiseen keskittynyt pitkähkö peli. Osaltaan siksi se on vieläkin koskemattomana hyllyssäni.

Käyttäjän Artyx80 kuva
Artyx80
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Muistelen Nierin olevan yhden napin hakkaamiseen keskittynyt pitkähkö peli. Osaltaan siksi se on vieläkin koskemattomana hyllyssäni.

Noup. Kyllä useampaakin nappia käytetään hahmon taidoissa, mutta tämä asia ei olekkaan se miksi Nier on hyvä, köh anteeksi.. Siis loistava. Musiikit, tarina ja miten peli on nivottu eri genrejä käyttämällä yhteen oli itselleni kokemus. Kokemus jonka jaksoin peräti 4 kertaa pelata läpi ja nautin joka kerrasta. Se miten näkee tarinasta eri osapuolien näkemyksen "maailmasta" jne ym oli parhautta.. Jos peli on hyllyssä, yritä kokea se alusta loppuun. Ehkä sinäkin pidät :)

Nostoja