Square Enix rakentaa verkkopohjaista robottiräiskintää – myös scifi-klassikon paluusta huhuillaan

Square Enix on paljastanut Japanissa uuden verkkopohjaisen robottiräiskintäpeli FigureHeadsin. Sattumalta samalla huhut uudesta Front Mission -pelistä ovat alkaneet valua nettiin.

8.6.2015 20:52

Square Enix on avannut japanilaisen kiusoittelusivulle uudelle FigureHeadsiksi kutsutulle verkkopelille. Tuoreiden sivujen mukaan kyseessä on kymmenen hengen tiimipohjaisia taistoja tarjoava Windowsille matkaava ilmaiskokemus, joka tuo yhteen niin räiskintää, strategiaa kuin robottejakin.

Vielä tiedossa ei ole, onko peliä tarkoitus tuoda länteen asti. Ensimmäisen videon FigureHeadsista löytää kuitenkin jo ohesta. Erityisesti pelin robottiaspektista siinä saadaan jo jonkinlainen kuva.

FigureHeads ei ole kuitenkaan välttämättä ainut robottipeli, jota Square Enix parhaillaan työstää. Peliblogi Siliconera raportoi nimittäin kuulleensa nimeltä mainitsemattomalta lähteeltään, että Square Enixin japanilaisessa studiossa olisi tällä hetkellä työn alla myös kokonaan uusi jättiroboteilla kyllästetty Front Mission -peli. Ilmeisesti pelin luomisessa on mukana myös auttamassa tuottaja Toshifumi Nabeshima, joka on aiemmin työskennellyt From Softwarella Armored Core V– ja Chromehounds-robottipelien parissa.

Kuluvan vuoden aikana Front Mission on täyttänyt sarjana sopivasti jo 20 vuotta. 

Viimeisin uusi Front Mission -sarjan osa oli vuonna 2010 julkaistu Front Mission Evolved. Pelin kehitti amerikkalainen Double Helix ja se oli sarjalle poikkeuksellisesti reaaliaikainen toimintapeli. Pääosa Front Mission -sarjan muista osista ovat sen sijaan tarjonneet mechoilla kyllästettyä taktista roolipelattavaa.

Lähde: Siliconera (1), (2)

Lisää luettavaa