Square Enix käynyt keskusteluja länsimaalaisesta Final Fantasysta

Final Fantasyt ovat olleet tavanomaisesti japanilaisia tuotteja, mutta esimerkiksi Eidosilla voisi olla vielä mahdollisuus ottaa jokin sarjan peli harteilleen.

28.10.2013 16:50

Square Enixin lippulaivasarja Final Fantasy voi vielä tulevaisuudessa poikia hyvinkin pelin, joka on kehitetty länsimaissa. Lightning Returns: Final Fantasy XIII -ohjaajat Motomu Toriyama ja Yuji Abe ovat paljastaneet Official Xbox Magazinelle, että mahdollisuus esimerkiksi Eidosin kehittämästä Final Fantasysta on olemassa.

– Me emme tietenkään ole päättäneet mitään lopullista, mutta jos löydämme oikeanlaisen kehitystiimin, oikeat innostuneet ihmiset ja oikeanlaisen pelin, niin kyllä, me harkitsisimme sitä, Abe kuvaili haastattelussa.

Aben mukaan keskusteluja tällaisesta kehitysratkaisusta on itse asiassa käyty jo Square Enixin sisällä. Asiaan on auttanut varsinkin se, että Eidosin ostettuaan Squarella on ollut suora yhteys moniin amerikkalaisiin kehitystiimeihin.

– Jokainen Final Fantasy -peli jonka teemme on hyvin erilainen. Näin ollen myös kehitystiimi on erilainen joka kerta, jotta erilaiset ideat ja konseptit ajaisivat pelejä eteenpäin, Toriyama lisäsi.

Vaikka Final Fantasyt ovat tavanomaisesti tulleet idän suunnalta, ei ajatus länsimaalaisesta Final Fantasysta ole toki täysin tuore. Muutama vuosi sitten edesmennyt ruotsalainen pelitalo Grin iskettiin työstämään sivuosaa Final Fantasy XII:lle. Siitä ei tosin oikein lopulta tullut mitään.

Lähde: OXM

Lisää luettavaa