Square-pomo: "Tiesimme fanien pettyvän Tomb Raiderin yksinoikeuteen" / Uutiset / pelaaja.fi

Square-pomo: "Tiesimme fanien pettyvän Tomb Raiderin yksinoikeuteen"

29.07.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
16
Square-pomo: "Tiesimme fanien pettyvän Tomb Raiderin yksinoikeuteen"

Uuden Tomb Raiderin ajastettu yksinoikeus ei ollut itsestäänselvä päätös Square Enixille.

Marraskuussa Xbox Onelle ilmestyvää Rise of the Tomb Raideria saadaan viimeisimmän tiedon mukaan odotella vuoden päivät PlayStation 4:lle, eivätkä fanit ole nielleet ilmoitusta purematta. Examiner-sivustolle hiljattain antamassaan haastattelussa Square Enixin läntisen haaran toimitusjohtaja Phil Rogers perustelee julkaisijan tekemää päätöstä. 

– Toivomme, että fanit tietävät sen olleen hankala päätös. Yhteistyösopimukseen päätyminen vei paljon aikaa, ja otimme sen hyvin, hyvin vakavasti. Tiesimme, että fanit pettyisivät siihen lyhytaikaisesti, Rogers myöntää haastattelussa.

Rogersin mukaan Microsoft voitti yhteistyökumppania kaivanneen Square Enixin puolelleen intohimollaan ja sitoutumishalullaan. 

– Kaikki eivät tiedä, miten intohimoisesti Microsoft suhtautuu Tomb Raideriin. He ovat tuoneet mukanaan palon, uskon ja tietynlaisen voiman, joka on ajanut meitä eteenpäin, Rogers hehkuttaa.

Mies uskoo sopimuksen olleen oikea päätös myös pelisarjan tulevaisuuden kannalta. 

– Se on meille tärkeintä. Tahdomme sarjan kasvavan, ja päätös on pitkäaikainen. Tahdomme viedä Tomb Raiderin seuraavalle tasolle, Rogers lupaa.

Rise of the Tomb Raider ilmestyy Xbox Onelle 13. marraskuuta. Pc:lle peli saadaan vuoden 2016 alussa, ja PlayStation 4 -versio julkaistaan saman vuoden lopulla.

Lähde: Examiner, VG247, DualShockers

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Tomb raider tuntui synkältä ja unchartedilta eikä se ollut huono asia.
Tomb raider ja uncharted kuuluvat odotettuihin peleihin ainakin itselläni.
Ensiksi pelaan uncharted nelosen ja aloitan uusintakierroksen remastereilla ja päätän neloseen ja sitten toistan saman uusilla Tomb raidereilla.
Onko kolme unchartedia viikossa liian paljon?

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Kolme Unchartedia viikossa on oikeastaan aika optimaalinen tapa pelata.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Onko kolme unchartedia viikossa liian paljon?[/quote]

Mulle se ois ainaki liikaa! Pelaan yleensä pelin uudelleen läpi ainoastaan silloin, kun Platinum Trophyn mahdollisuus kurkkii kohtuu helpon uusintakierroksen takana. Kohtuu helpolla tarkoitan sitä, ettei Platinumin saadakseen tarvi hulluna kerätä jotain pelimaailmasta löytyviä esineitä. Muuten vaikeustasolla ei ole mitään merkitystä. Mitä vaikeampi peli uusintakierroksella, sitä parempi! Aaargh, JEAH!

Mielestäni Unchartedien tyyliset pelit eivät anna paljoakaan toista läpipeluuta suunitteleville. Tosin se ensimmäinen läpipeluu onkin yleensä timanttia! Läppä hahmojen välillä on tosi huippua, joka ei kuitenkaan kanna uusintakierrokselle, koska pelimekaaniset jutut ja muut asiat pelinsisällä eivät kehity! Ohjauksessa ei oo tarvittavaa syvyyttä ja pelihahmojen "arvot" eivät myöskään kehity, joka taas virkistäisi pelin uudelleenpeluu arvoa.

Jos itse ostan Uncharted 4:sen julkaisussa, teen todennäköisesti seuraavasti: Pelaan pelin kertaalleen läpi Casualilla, vilkaisen nettipuolta ja muutamien päivien jälkeen vien pelin takaisin Gamestoppiin hyvän vaihtoarvon vuoksi! Tulevaisuudessa, kunhan olen unohtanut pelin juonta ja päähahmojen höpinöitä tarpeeksi, harkitsen pelin uudelleen ostoa hintaan 10-15€. Platinum Trophyn saamisen pitää olla myös järjen rajoissa ja hyvä Trophy Guide löytyä, ennenkuin peli lähtee uudelleen ostoon. Siinäpä se pähkinänkuoressa!!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eli siis. Paskat faneista, rahat meille.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Ilman mitään sarkasmia voin sanoa, että onnistunyt on onnistunut tekemään pelaamisesta lähes taidetta. Itse pelaan nykyisin vain ja ainoastaan niin kauan, että peli on vielä viihdyttävä. Olin niin ylpeä 400 ensimmäisestä trophysta, jotka tulivat PS3:lla, enkä jaksa uskoa, että PS4:lla tuhat ihan heti kolisee. Mutta erityisen ylpeä olen kahdesta platinumista (jotka ovat kumpikin Telltalen peleistä). ;)

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Sony only urvelot katkerana. Täytyy hommata peli Xbonelle. On se yksinkertaista.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä snaketus

Eli siis. Paskat faneista, rahat meille.

hieman huvittavaa kun e3 oli melkeen kaikissa multiplättäreissä jotain playstation only extra

https://www.youtube.com/watch?v=vZgRd-LL41s

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä Sundance Kid

Ilman mitään sarkasmia voin sanoa, että onnistunyt on onnistunut tekemään pelaamisesta lähes taidetta. Itse pelaan nykyisin vain ja ainoastaan niin kauan, että peli on vielä viihdyttävä. Olin niin ylpeä 400 ensimmäisestä trophysta, jotka tulivat PS3:lla, enkä jaksa uskoa, että PS4:lla tuhat ihan heti kolisee. Mutta erityisen ylpeä olen kahdesta platinumista (jotka ovat kumpikin Telltalen peleistä).

En tiedä taiteesta, mutta kiitos kohteliaisuudesta. Olen pyrkinyt maksimoimaan Playstation peleistä nauttimisen: Haluan yleensä ensimmäiseltä läpipeluultani puhdasta pelaamisen nautintoa, sen kummemmin Trophyja huomioimatta. Mahdollinen toinen läpipeluu voi sit hyvällä omallatunnolla olla sitä suorittamista ja tavoitteiden hakua. Joka on myöskin erittäin hauskaa, mutta erilaisella tavalla. Näin kumpikin pelikerta ovat hyvin erilaisia luonteeltaan, jolloin peleistä saa enemmän irti! Uskokaa pois...Trophyjen hommaaminen avaa usein peleistä piirteitä, joita ilman "metsästämistä" ei välttämättä tule koskaan huomaamaan.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että peleistä tulee ennenkaikkea nauttia!!! Näin en halua, että meikäläistä luultaisiin vain jonkinlaiseksi Trophy hunteriksi!

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä snaketus

Eli siis. Paskat faneista, rahat meille.

Jos Microsoft on valmis maksamaan hyvin tällaisesta semi-yksinoikeudesta, niin rahat pois vaan, sanon minä. Jos on oikeasti fani, niin pitäisi olla vain tyytyväinen, että tekijät sai vähän extramassikkaa ja sitä kautta ehkä myös resursseja tehdä parempi peli. Vuosi on loppujen lopuksi naurettavan lyhyt aika odotella.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus
Lainaus käyttäjältä redshift

Sony only urvelot katkerana. Täytyy hommata peli Xbonelle. On se yksinkertaista.

Miksi PS4-omistajana en olisi katkera? Onneksi tämä taitaa tulla joskus pleikkarillekkin mutta taidan hommata käytettynä.