Squaren teknologiajohtaja: Nykykonsolien pitkä elinkaari on ollut suuri virhe

Square Enixin teknologiapuolella vaikuttava Julien Merceron uskoo, että Sony ja Microsoft olisivat voineet tehdä parempia ratkaisuja konsoliensa kanssa.

10.7.2012 12:28

Square Enixillä teknologiajohtajana toimiva Julien Merceron ei ole tyytyväinen laitevalmistajien tämän hetkiseen konsolistrategiaan. Mies toteaa GamesIndustry-sivuston haastattelussa, kuinka nykykonsolit ovat olleet olemassa aivan liian pitkään.

– Sony ja Microsoft toitottavat nykyisen sukupolven kestävän seitsemän, kahdeksan, yhdeksän tai jopa kymmenen vuotta ja se on suurin virhe, jonka he ovat koskaan tehneet, Merceron julistaa.

– Nykyinen sukupolvi on kestänyt aivan liian pitkään. Sanon tämän, koska on olemassa useita kehittäjiä, jotka eivät välttämättä onnistu menestymään uudella alustalla ja näin ollen he odottavat seuraavaa sukupolvea koettaakseen onneaan sitten sillä. Nykyisen sukupolven kanssa näin ei ole voinut kuitenkaan tehdä. Nämä kehittäjät suuntasivatkin näin muualle katsomaan, josko ruoho olisi siellä vihreämpää.

Merceronin mielestä muuttoliike on auttanut muunlaisia pelialustoja kasvamaan. Kehittäjät, jotka eivät löytäneet sijaa nykyisiltä konsoleilta, ajautuivatkin esimerkiksi selain- ja mobiilipelien maailmaan, eivätkä ole välttämättä enää edes aikeissa palata. Näin esimerkiksi muun muassa mobiilimarkkinat alkoivat saada vahvempaa tukea, kasvaen samalla entistäkin merkittävämmäksi tekijäksi.

Tekniikkapomo nosti asian esiin kerrottuaan seuraavaa konsolisukupolvea koskevista toiveistaan. Miehen mukaan alan tämän hetken tilanne vaatisi, että seuraavat alustat olisivat helpompia kehittäjille, mikä sekä auttaisi konsolien ensimmäisen aallon pelitarjontaa että myös estäisi peliyhtiöitä kaatumasta niin helposti. Siinä sivussa vahinkoa ottaisi konsolien elinikä, mitä pahimman tarpeen tullen voitaisiin kuitenkin Mercenorin mielestä paikata nykyisin laitteiden nettiominaisuuksilla.

Square Enix väläytteli seuraavaa sukupolvea varten kehitettyä pelimoottoriaan viime E3-messuilla. Lisää siitä voi lukea tästä.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa