S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl -kehittäjä paljasti NFT-suunnitelmansa ja perui ne vain päivää myöhemmin / Uutiset / pelaaja.fi

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl -kehittäjä paljasti NFT-suunnitelmansa ja perui ne vain päivää myöhemmin

17.12.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobylin kehittäjä GSC Game World on pyörtänyt tuoreimmat suunnitelmansa pelin varalle.

Studio paljasti keskiviikkona huutokauppaavansa digitaalisen sisällön omistusoikeutta merkitseviä NFT:itä, joiden omistajat saisivat tilaisuuden lainata kasvonsa S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobylin pelimaailmasta löytyville hahmoille. Yhteistyössä DMarket-alustan kanssa julkistetun kampanjan materiaaleissa viitataan myös S.T.A.L.K.E.R. -metaversumiin, mitä ikinä se sitten tarkoittaisikaan.

NFT- ja metaversumijulkistus kirvoitti odotetusti painavia vastalauseita peliyhteisöltä, mikä kantautui myös GSC Game Worldin tietoon. Studio kertoi vain päivää NFT-julkistuksen jälkeen pelin virallisella Twitter-tilillä peruneensa kaikki suunnitelmat NFT:iden hyödyntämisestä S.T.A.L.K.E.R. 2:ssa.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobylin on määrä ilmestyä NFT:ttömässä muodossa ensi huhtikuussa.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Ja seuraavan ns ison päivityksen myötä ne luikertelevat peliin..kunhan ensi peli on saatu kauppoihin asti.

Käyttäjän J. Clarkson kuva
J. Clarkson

NFT:t ovat kyllä kaikin puolin arveluttava maailma ja villi länsi ennen kuin ne saadaan jonkinlaisten säädösten ja lakien piiriin, missä luonnollisesti saattaa kestää jonkin aikaa. Kahdesta pahasta on helppo valita mieluummin byrokratia kuin laittomuus.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster
Lainaus Billet

Ja seuraavan ns ison päivityksen myötä ne luikertelevat peliin..kunhan ensi peli on saatu kauppoihin asti.

Ottaen huomioon että peli on jo jonkin aikaa ollut ennakkomyynnissä Steamissä ja Valve kielsi pelin sisäiset NFT-ominaisuudet Steamissä myytävistä peleistä vaikuttaa tämä epätodennäköiseltä.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Jotenkin vaikea uskoa, että pelaajien murskakritiikki olisi tullut GSC:lle yllätyksenä. Olisiko sitten Valvelta soiteltu, että myykää vain NFT:itä, mutta ette tee sitä meidän kaupassamme?

Tai sitten tässä haettiin ihan vaan perinteisesti julkisuutta. Varmaan tämän myötä tieto Stalker 2:sta ja sen siintävästä julkaisusta on kantautunut aika monen sellaisenkin kuluttajan korviin, jotka ei ole peliä muuten aktiivisesti seuranneet.

Käyttäjän Masa kuva
Masa

En itsekään tahdo uskoa sen johtuvan kritiikistä. GSC:n viesti on muutenkin ristiriidassa heidän "fanien priorisoinnista", kun varsinainen peli maksaa 110€, tai muuten saa tyytyä karsittuun versioon.

Nostoja