S.T.A.L.K.E.R. 2 näyttää taas hieman enemmän todelta – ensimmäinen ruutukaappaus julki / Uutiset / pelaaja.fi

S.T.A.L.K.E.R. 2 näyttää taas hieman enemmän todelta – ensimmäinen ruutukaappaus julki

23.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
S.T.A.L.K.E.R. 2, S.T.A.L.K.E.R., GSC Game World, selviytyminen, Survival

S.T.A.L.K.E.R. 2:n tulosta on puhuttu jo tovin aikaa, mutta toistaiseksi informaatiota on saatu äärimmäisen rajallisesti. Tästä syystä näin alkuviikosta onkin ollut huomattavaa, että pelin ensimmäinen ruutukaappaus on saatu nyt maanantaina julkisuuteen.

Kuva ei tietenkään räjäytä vielä koko peliä auki, vaan vihjailee tulevista haasteista. Yliluonnollisia ilmestyksiä on ainakin taas luvassa, eikä karuja maisemiakaan tietenkään unohdeta.

Kuvan julkaisu on ollut kehittäjä GSC Game Worldin tapa juhlistaa S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobylin 13 vuoden takaista julkaisua. Kuvan yhteydessä se julkaisi myös lyhyen kirjeen, jossa se käytännössä kiittää sarjan faneja yhteisestä matkasta.

– Tekemienne asioiden innostamana ymmärrämme täysin, ettemme voi pettää teitä. S.T.A.L.K.E.R.-saagan toinen luku on tähän asti kunnianhimoisin pelimme, kirjeessä kerrotaan.

Lähde: S.T.A.L.K.E.R. (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Yritin pelata joskus ensimmäistä Stalkeria, jota silloinen koneeni nykien jopa pyöritti. En kuitenkaan päässyt pelissä oikein mihinkään ja jätin kesken. Oli liian vaikea ja/tai en osannut tai ymmärtänyt peliä/genreä.

Nyt kysynkin, että onko tämä pelisarja lähempänä Metroa vai esim. Fallouteja vai onko tämä jotain niiden väliltä tai vähän molempia? Metrojen jälkeen tämä voisi kiinnostaakin.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu
Lainaus zappah

Nyt kysynkin, että onko tämä pelisarja lähempänä Metroa vai esim. Fallouteja vai onko tämä jotain niiden väliltä tai vähän molempia? Metrojen jälkeen tämä voisi kiinnostaakin.

Vähän molempia mutta s.t.a.l.k.e.r.
Call of pripyat on hiotuin yksilö sarjasta mutta useat kertovat aloittaa shadow of chernobylilla. Hieman kestää asioiden oppiminen ja ei kannata olla tekstikammoinen.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tosiaan on sekoitus molempia....ei yhtä avoin kuin Fallout, mutta krääsän/kaman keräämisessä ja muutenkin maailman avoimessa tutkimisessa hyvin samanlainen, mutta tunnelman puolesta huomattavasti lähempänä Metron kauhuelementtejä.

Alussa voi tosiaan olla etenkin Shadow of Chernobylin kohdalla päästä alkuun kun varusteet on mitä on....kannattaa katsoa mitä modeja on tarjolla ja asentaa ne, koska parantavat pelejä huomattavasti monilta osin.

Ehdottomasti kokemisen arvoisia kaikki kolme. Ovathan ne juoneltansa/tarinankerronnaltaan varsin kökköjä/köyhiä, mutta tunnelmaltaan kuitenkin erittäin mukaansatempaavia. Eli jos haluaa vahvaa tarinankerrontaa ja mielenkiintoisia hahmoja, niin silloin Stalkerit kannattaa jättää välistä, näissä peleissä tarinan ja hahmojen sijaan itse pelimaailma on keskiössä.

Itse taas päinvastaisessa tilanteessa kuin zappah, eli Metrot ovat jääneet vielä lähinnä kokeiluasteelle. Pitäisi tuokin asia korjata, mutta kuten niin monta kertaa on todettu, liian paljon pelejä, eikä tarpeeksi aikaa....

Nostoja