Star Citizen saavutti tavoitteensa: 100 miljoonaa kasaan joukkorahoituksella / Uutiset / pelaaja.fi

Star Citizen saavutti tavoitteensa: 100 miljoonaa kasaan joukkorahoituksella

13.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
1
Star Citizen saavutti tavoitteensa: 100 miljoonaa kasaan joukkorahoituksella

Joukkorahoitusmaailman superjätti Star Citizen paukuttelee jälleen miljoonarajoja.

Vuoden alussa avaruusoopperan luoja Chris Roberts kertoi toivovansa pelin joukkorahoituspotin yltävän sataan miljoonaan dollariin ennen sen varsinaista julkaisua, ja miehen rukouksiin on vastattu nyt hyvissä ajoin. Yli miljoonan yksittäisen tukijan väkivoima on vihdoin kilauttanut kahdeksannen nollan tämänhetkisen loppusumman perään, ja kirjoitushetkellä mittari näyttää reilusti yli sataa miljoonaa.

Monista joukkorahoituskampanjoista tutut lisätavoitteet loppuivat Star Citizeniltä jo 65 miljoonan dollarin kohdalla, joten kerätyt varat suunnataan suoraan pelin yleisen kehityksen ja kiillotuksen tueksi. 

Star Citizenin pelaajilla on pyöreiden lukujen ohella muutenkin aihetta juhlaan. Pelin hartaudella varrottu alfaversio 2.0 on vihdoin julkaistu, ja se tuo mukanaan muun muassa useampaan otteeseen myöhästelleen ensimmäisen persoonan räiskintämoduulin ja reilusti uutta lääniä tutkittavaksi. Peliporukat voivat nyt mittailla avaruutta yhdessä sekä alusten sisällä että niiden ulkopuolella, ja tarjolla on päättömän poukkoilun ohella myös muutamia valmiita räiskintä- ja tiedustelutehtäviä.

Uuden alfaversion tunnelmia voi tutkailla alta virallisen pelikuvatrailerin muodossa.

Tällä hetkellä Star Citizenin virallista julkaisua kaavaillaan ensi vuoden loppupuolelle, mutta se ei ole vielä saanut tarkkaa julkaisuikkunaa.

Lähde: Roberts Space Industries, Polygon, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän edqe kuva
edqe

"... ja se tuo mukanaan muun muassa useampaan otteeseen myöhästelleen ensimmäisen persoonan räiskintämoduulin ja reilusti uutta lääniä tutkittavaksi."

Star Commander -moduulia ei ole vielä julkaistu, mutta Star Citizen Persistent Universe (PU) Alpha 2.0 sisältää kyllä FPS-osion "rungon". Eli se tulee kehittymään vielä paljon siitä mitä se on nyt.

https://robertsspaceindustries.com/feature-list

"Tällä hetkellä Star Citizenin virallista julkaisua kaavaillaan ensi vuoden loppupuolelle, mutta se ei ole vielä saanut tarkkaa julkaisuikkunaa."

Squadron 42 "episode 1" pitäisi tulla ensi vuonna jos hyvin käy. SQ42 on Wing Commander tyylinen tarinapohjainen peli, jossa suoritetaan tehtäviä järjestyksessä. Yhteensä episodeja tulee olemaan kolme. Myytävänä olevilla "Starter packageilla" saa siis tuon ensimmäisen episodin ja sen lisäksi Star Citizen PU ja aluksen muutaman kuukauden vakuutuksella. Perushinta taitaa olla ~45€ mutta heillä on vuosittain ollut alennuksia, jolloin pelit on voinut ostaa vieläkin halvemmalla. Jos vähänkään epäilyksiä, niin kannattaa kyllä odotella kiltisti että pelit valmistuvat kokonaan ja niiden jotka haluavat päästä pelaamaan jo nyt, niin satsata vain sen verran kuin on valmis häviämään.

Star Citizen PU tulee aikaisintaan 2017. Star Citizen PU Alpha 2.0 on nyt se mihin aletaan lisätä uusia ominaisuuksia. Ensi viikolla 16.12.2015 CIG lähettää streamia ja esittelee joitain uusia peliin lisättäviä ominaisuuksia.

$100M on tietysti paljon rahaa, mutta hyvä muistaa että kaksi peliä on tällä hetkellä työn alla (SQ42 ja SC PU) ja vielä se, että sisältöä noihin tulee monen ison pelin edestä. SC PU Alpha 2.0 on kyllä hyvä näyttö siitä, että pelin tekeminen on edennyt hienosti.

Kuukausiraportti kertoo myös hieman mitä on tulossa lähiaikoina.

Ne jotka haluavat pelin kehittämistä seurata, niin kannattaa seurata näitä lähteitä:
- https://robertsspaceindustries.com/comm-link
- sosiaalinen media

Nostoja