Star Citizenin yksinpelikampanjan julkaisu on vieläkin kaukana, kehittäjä kertoo / Uutiset / pelaaja.fi

Star Citizenin yksinpelikampanjan julkaisu on vieläkin kaukana, kehittäjä kertoo

26.12.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3

Avaruuseepos Star Citizenin yksinpelikampanjan julkaisuun on vielä pitkä matka, kehittäjä Cloud Imperium Games kertoo.

Studion perustaja Chris Roberts kertoo vuoden lopun tilannekatsauksessa, ettei studio ole vieläkään valmis esittelemään Squadron 42 -yksinpelikampanjaa julkisuudessa. Robertsin mukaan myöskään Squadron 42:n julkaisupäivästä ei anneta vihiä ennen kuin pelin laatu on riittävällä tasolla. Roberts viittaa kirjoituksessaan epäsuorasti myös Cyberpunk 2077:n julkaisuongelmiin mainitessaan, että tämän vuoden lopullakin on julkaistu pelejä ennen kuin ne olivat valmiita.

– Olen päättänyt, ettei meidän kannata esitellä Squadron 42 -pelikuvaa julkisesti tai keskustella julkaisupäivästä ennen kuin olemme lähempänä loppusuoraa ja luottavaisia jäljellä olevan ajan riittävyydestä pelin laadun varmistamiseen, Roberts kirjoittaa.

Alun perin Star Citizenin Kickstarter-kampanjassa esitellylle Squadron 42:lle on annettu aikaisemmin useampikin suunniteltu julkaisuajankohta, mutta julkaisupäivää on siirretty moneen otteeseen vuosien varrella. Vielä viime vuonna yksinpelin kerrottiin saapuvan betatestin muodossa vuoden 2020 aikana, mutta betasuunnitelmat päädyttiin hyllyttämään. Studio on sittemmin tyytynyt vain toteamaan, että Squadron 42 julkaistaan sitten, kun se on valmis.

Lähde: Cloud Imperium Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Ja idiootit yhä heittävät näille rahaa. Missä vaiheessa rahoittajat alkavat vaatimaan tuloksia? Ainoa asia, mitä CIG osaa on pettää lupauksensa. Kaikki lupaukset on syöty.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Kunnioitus senkuin kasvaa CIG;tä kohtaan. Saisi eräs nimeltämainitsematon puolalaisyhtiö ottaa mallia heistä.

Hienoa, että kertovat julkaisupäivästä vasta kun on valmista. Tämähän on teknisesti jo aivan täysin vallankumouksellinen peli, monia täysin ennennäkemättömä teknisiä ominaisuuksia mitä ei ole muissa peleissä nähty. Sanoisimpa vähättelemättä, että tämä peli mullistaa pelimaailman vähintään yhtä paljon kuin doomi aikoinaan.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Tässä näkyy se kiireettömyyden kääntöpuoli, kun peli on kehittyvää teknologiaa koko ajan jäljessä, niin kehitys kestää ikuisuuden kun maalitolppa siirtyy jokaisen uuden sukupolven näytönohjaimen tai konsolin myötä eteenpäin. Vaikka moni sanoo että malttaa odottaa, niin on vaikea uskoa että kukaan jaksaisi odottaa useita vuosikymmeniä, ei ainakaan enemmistö.

Projektissa tosin tuntuu olevan paljon muutakin pielessä kuin pelkkä muiden kilpailevien kehittäjien vauhdissa pysyminen.