Star Wars -pelit siirtyvät Electronic Artsin vastuulle – BioWare, Visceral ja DICE mukana menossa / Uutiset / pelaaja.fi

Star Wars -pelit siirtyvät Electronic Artsin vastuulle – BioWare, Visceral ja DICE mukana menossa

6.05.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
24

Electronic Arts on ottamassa haltuunsa vastuun ydinpelaajille suunnattujen Star Wars -pelien kehityksestä ja julkaisemisesta. Maanantai-iltana lähettämässään tiedotteessa pelijätti kertoi tehneensä asiasta mediahirmu Disneyn kanssa monivuotisen yksinoikeussopimuksen.

– Jokaisen kehittäjän unelma on luoda pelejä Tähtien sota -universumiin, EA-pomo Frank Gibeau perusteli sopimusta kyseisessä tiedotteessa.

– Kolme kärkistudiotamme täyttävät tämän unelman rakentamalla eeppisiä seikkailuja Tähtien sodan faneille. Uusia pelejä tuottavat DICE [Battlefield-sarja] ja Visceral [Dead Space -sarja], jotka tekevät seuraa BioWaren tiimille, joka jatkaa kehitystyötä Tähtien sodan parissa. Luomamme uudet kokemukset saattavat lainata elokuvilta, mutta pelit tulevat olemaan täysin alkuperäisiä uusine tarinoineen ja pelattavuuksineen.

Mainituista kehittäjistä BioWare painii parhaillaan Star Wars: The Old Republic -massiivimoninpelin parissa. Aikaisemmin se on vastannut myös arvostetun Knights of the Old Republic -pelin luomisesta.

Tieto sopimuksesta on tullut ilmi hieman yli kuukausi sen jälkeen, kun Disney ilmoitti käytännössä sulkevansa muun muassa juuri Star Wars -peleistä tunnetun LucasArtsin. Tapahtuma saikin aikoinaan monet pohtimaan, mitä tulevaisuus voisi tuoda tullessaan kyseisen brändin peleille. Vieläkään ei ole tosin varmuutta, onko EA esimerkiksi ottamassa kontolleen Star Wars 1313 -räiskintää.

Sopimus ei luovuta EA:lle aivan täysiä oikeuksia brändin peleihin. Disney huomioi, että se itse on luomassa Star Wars -tekeleitä mobiililaitteille ja sosiaalisten pelien markkinoille.

Lähde: EA

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

EA on varmaan ikävin mahdollinen valinta omasta mielestäni, mutta laatupelejä tosin luulisi tulevan kyllä.

Käyttäjän temetsi kuva
temetsi

Battlefront III, josko nyt?

Käyttäjän Lantatuikku kuva
Lantatuikku

Varsin loistava uutinen mielestäni

Käyttäjän Lantatuikku kuva
Lantatuikku

BioWarelle kehitykseen siitä Kotor 3 :). DICE voisi tehdä Battlefront 3:n ja Visceralille kehitykseen Star Wars 1313. Kaikki natsais!

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4
Lainaus käyttäjältä Lantatuikku

BioWarelle kehitykseen siitä Kotor 3 . DICE voisi tehdä Battlefront 3:n ja Visceralille kehitykseen Star Wars 1313. Kaikki natsais!

Olisi muuten todennäköisesti aika täydellistä kyllä.

Käyttäjän DittoDude kuva
DittoDude

Ei DICE:llä ole aikaa tehdä Star Warssia. Niilä on tarpeeksi hommaa BF4:ssa ja sen lisäreissä.

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Toivottavasti saavat parsittua lupaavan SW:1313:n kasaan. BioWare&KotOR 3, nuff said.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Knights of the Old Republic kunnon yksinpeli kyllä kelpaisi, kiinnostaisi myös tuo 1313 sekä Battlefront, uusi Republic Commando ja jos uusi Unleashedin tyyppinen peli päätetään tehdä niin toivottavasti mallia otetaan Jedi Academystä.

Käyttäjän Shanghai Kid kuva
Shanghai Kid
Lainaus käyttäjältä Angel of Death

Knights of the Old Republic kunnon yksinpeli kyllä kelpaisi, kiinnostaisi myös tuo 1313 sekä Battlefront, uusi Republic Commando ja jos uusi Unleashedin tyyppinen peli päätetään tehdä niin toivottavasti mallia otetaan Jedi Academystä.

Veit jalat suustani. Battlefront III:en perään olen haaveillut jo vuosia!

Käyttäjän Dynamithix kuva
Dynamithix

Saisi DICE tehdä sen Mirror's Edgen jatko-osan ihan ensiksi.