StarCraft II:n laajeneminen ja kehittyminen se vain jatkuu, tekoälytutkimus pian myös osa peliä

Blizzard tapa tukea pelejään pitkään jatkuu edelleen myös StarCraft II:n kohdalla. Tarjolle on vielä tulossa lisää yhteistyöpuuhasteltavaa ja Nova Covert Ops -seikkailtavaa. Samalla peliä ollaan liittämässä osaksi tekoälytutkimuksia.

6.11.2016 19:12

StarCraft II jatkaa kehittymistään vielä täyden vuoden verran Legacy of the Voidin julkaisun jälkeenkin.

Marraskuun 22. päivä pelin episodipohjainen yksinpelikampanja Nova Covert Ops on saamassa esimerkiksi kolmannen maksullisen osansa, joka toimii samalla kampanjan päätösepisodina. Siihen liittyen Blizzard on työstämässä parhaillaan ghost-taistelija Novaan liittyvää sarjakuvaa Nova: The Keep, joka sijoittuu ajallisesti hieman Legacy of the Voidin jälkeen.

Yhteistyötilaltaankin StarCraft II on kokemassa vielä laajentumisia. Vuoden lopulla tilaan liittyy mukaan komentajaksi terran-zerg-hybridi Alexei Stukov, jonka joukkojen kerrotaan ottavan etuja niin terranien kuin zergienkin puolelta. Pari uutta karttaakin on parhaillaan suunnitteilla yhteistyöpuolta varten.

Laajemmin StarCraftin yhteistyö- ja moninpeliin liittyviin suunnitelmiin voi tutustua pelin kotisivuilla.

Astetta erikoisempana hankkeena StarCraft II ottaa jatkossa osaa myös tekoälytutkimuksiin. Blizzard on ryhtynyt yhteistyöhön nimittäin tutkimusyhtiö DeepMindin kanssa pyrkien StarCraftin voimin testaamaan tekoälyn oppimiskykyjä. Tekoälyjen oppiminen perustuu StarCraft-pelaajien yhteenotoista tehtyihin nauhoituksiin, ja yhteistyön hedelmistä on määrä päästä nautiskelemaan ensi vuonna Blizzardin julkaiseman ohjelmointirajapinnan voimin.

Lähde: Blizzard

Lisää luettavaa