Steam-käyttäjiä oikeuteen haastanut peliyhtiö joutuu vetäytymään talousongelmien takia / Uutiset / pelaaja.fi

Steam-käyttäjiä oikeuteen haastanut peliyhtiö joutuu vetäytymään talousongelmien takia

4.10.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Syyskuussa Steam-käyttäjien perään oikeusteitse lähteneneen peliyhtiö Digital Homiciden edustajat ovat päätynyt hylkäämään kyseisen haasteensa. Hylkäykseen ei ole tosin johtanut se, että kehittäjät olisivat tulleet toisiin aatoksiin hankkeissaan, vaan koska Digital Homiciden taloustilanne ei anna tapausta varten enää myöten.

Merkittävä isku Digital Homiciden taloudelle näyttää olleen erityisesti Valven päätös potkia firma sekä sen pelit pois Steamista. Valve päätyi toimenpiteeseen juurikin oikeushaasteen tultua julkisuuteen, jolloin se totesi nähneensä Digital Homiciden vihamielisenä Steamin asiakkaita kohtaan.

TechRaptor-sivustolle antamassaan lausunnossa Digital Homicidella vaikuttava James Romine on kertonut kokevansa, että taloudellisia ongelmia lukuunottamatta oikeustapaus oli vakaalla pohjalla. Steam-käyttäjiä syytettiin muun muassa kunnianloukkauksesta ja panettelusta, joiden tarkoituksena on ollut tuhota Digital Homicide ja muita kehittäjiä taloudellisesti.

Jo aiemmin Digital Homicide on käynyt oikeudessa kädenvääntöä myös pelikriitikko Jim Sterlingin kanssa tämän kritisoitua yhtiötä ja sen pelejä useasti esimerkiksi YouTube-kanavallaan. Rominen mukaan kyseinen oikeustapaus odottaa parhaillaan myös jonkinlaista hylkäyspäätöstä.

Lähde: TechRaptor, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Good riddance

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Miten tommonen yritys on voinut edes pärjätä? Internetin pahin vika mitä pien yrittäjä voi tehdä on taistella netti sensuuria vastaan