Steam kertoo: Rise of the Tomb Raider pc:lle jo ensi kuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Steam kertoo: Rise of the Tomb Raider pc:lle jo ensi kuussa

27.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
3
Steam kertoo: Rise of the Tomb Raider pc:lle jo ensi kuussa

Yksinoikeudella Xboxilla lähtölaukauksensa saanut Rise of the Tomb Raider suuntaa uusille urille.

Marraskuussa Xbox Onelle ja Xbox 360:lle ilmestynyt tuore Tomb Raider saadaan pc:lle ilmeisesti jo vuodenvaihteen jälkeen. Pelille juuri avattu Steam-sivu tietää kertoa sen ilmestyvän tammikuun puolella, vaikka sen julkaisupäivästä ei ole vielä saatu virallista tietoa kehittäjä Crystal Dynamicsilta tai julkaisija Square Enixiltä. Steamin tiedot kuitenkin harvoin erehtyvät pahasti varsinkaan Tomb Raiderin tapaisten, astetta korkeamman profiilin julkaisujen kohdalla, joten virallinen julkistus lienee aivan kulman takana.

Vaikka pc-julkaisun on tiedetty tähän mennessä saapuvan kauppoihin virallisesti vain "alkuvuodesta 2016", on tammikuisesta ilmestymispäivästä saatu vihiä jo aiemmin. Kuun alkupuolella Ranskan Amazon-verkkokauppa lipsautti pelin ilmestyvän 29. tammikuuta, mutta tiedossa ei ole, pitääkö arvio päivälleen paikkansa. 

Vaikka Rise of the Tomb Raider näyttäisikin aloittavansa pc-taipaleensa jo yllättävän aikaisin, joutuvat PlayStation 4 -pelaajat kärvistelemään vielä vuoden päivät, sillä peliä ei ilmeisesti nähdä Sonyn konsolilla ennen ensi joulua.

Lähde: Steam, GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

"Vaikka Rise of the Tomb Raider näyttäisikin aloittavansa pc-taipaleensa jo yllättävän aikaisin"

Ei tainnut se kohta täyttää vaatimuksia sopimuksessa Microsoftin kanssa, jossa pelin piti myydä julkaisuajankohtanaan tietty määrä kopioita ja näin käydessään julkaisija ottaa oikeuden julkaista pelin pc:llä kohdassa X. Näin siinä kävi. Olikin erittäin perskurista ajattelua jossain, että tämä olisi "system seller" Xbox Onelle ja että tämä olisi hyvä diili kaikille osapuolille.

Ainut mitä tästä todennäköisesti seuraa on se, että tämä jää viimeiseksi Tomb Raider -pelliki, ikävä kyllä. Varsinkin mitä pidempään PS4-versiota pantataan sitä suuremmalla todennäköisyydellä eivät saa tästä koskaan omiaan takaisin.

Itsehään ostan pc-version täyteen hintaan heti, koska tämä on tällä hetkellä eniten odottamani peli ja annan omat roposeni sarjan tulevaisuutta ajatellen. Lopuksi ei voi kun sanoa, että vitun Microsoft jos tämä jää sarjan viimeiseksi. Niin hyvä, kun Uncharted-sarja onkin, niin tulen aina viihtymään Laran kanssa paremmin kun Nathanin jo siksi, että Laraa saa pelata asianmukaisella ruudunpäivityksellä ja ohjaustavalla.

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Xbox 360 versio jo löytyy ja on sen verran laadukas porttaus että taitaa jäädä pc-versio toistaiseksi hankkimatta.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Suoraan sanoen tieto yllätti, sillä tähän mennessä ainoastaan Gamelife(.fi) on suurin piirtein ilmoittanut pelin ilmestymisajankohdan, joka oli 30.3..

Nostoja