Steam-koneet virallisesti myyntiin tällä viikolla pelialennusten saattelemana / Uutiset / pelaaja.fi

Steam-koneet virallisesti myyntiin tällä viikolla pelialennusten saattelemana

11.11.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
7
Steam-koneet virallisesti myyntiin tällä viikolla pelialennusten saattelemana

Valven omat Steam Machines -konesarja on vihdoin virallisesti myynnissä.

Jo viime kesästä asti rajoitetussa ennakkotilausvalmiudessa olleet Steam-koneet ovat jo osoittautuneet myyntimenestykseksi. Tällä viikolla rauta saadaan kuitenkin virallisesti myyntiin niin Steamissa kuin valituilla jälleenmyyjillä, joten piikkejä myyntikäyriin lienee jälleen odotettavissa. Tällä hetkellä koneita myydään fyysisissä kaupoissa vain Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Isossa-Britanniassa, mutta Valve toivoo laajentavansa toimintaansa myöhemmin muuallekin.

Vaikka Steamin suomalainen verkkokauppa näyttää vielä eioota varsinaisten koneiden kohdalla, suurin osa on jo myynnissä valmistajien verkkosivuilla. Suoraan Steamista koriinsa voi napata 55 euron hintaan Steam Controller -ohjaimen tai Steam Link -suoratoistolaitteen, joista voi lukea lisää täältä.

Steam juhlii koneiden julkaisua tällä viikolla alennuskampanjalla, joka lyö tiskiin liudan SteamOS-yhteensopivia pelejä alhaisin hinnoin. Halvalla mukaan lähtee niin Dying Lightin (24,99€) ja Middle-earth: Shadow of Mordorin (16,99€) kaltaisia suurempia peli-ilmiöitä kuin Transistorin (4,74€) ja Axiom Vergen (12,59€) edustamaa erikoisempaakin heimoa. Alennuskampanjan tarjontaa voi tutkailla täältä tai suoraan Steamin etusivulta.

Lähde: Steam, Polygon, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Steam link kiinnostaisi sillain vähän, voisi ottaa HDMI-kaapelin koneen ja TV:n väliltä pois, mutta laittaisin roposeni mielummin Nvidian Shield Android TV -viritykseen, mutta eivät saa sitä aikaiseksi julkaista täällä. Jos taas olisi ylimääräistä, niin tuohon tarkoitukseen voisi hommata tällaisen pienen vehkeen ajamaan sitä asiaa. Pointti on nimenomaan se, että saisi ison ja myös turhan äänekkään miditornin pois olohuoneesta.

Eihän tuo striimaus varmaan yhtä hyvä ole, kun varsinainen kone suoraan kiinni TV:ssä, mutta pelaan niin harvat pelit pc:llä ohjaimella isolta ruudulta (varsinkin G-sync näytön myötä, on se vaan nannaa, kun ei kuva repeile, stutteroi tai ole input lagia), että striimaus gigabitin sisäverkossa voisi riittää mainiosti.

Varsinaiseksi pelikoneeksi näissä ei omalla kohdallani ole mitään järkeä, mutta voisin nähdä, että joillekin nämä voi olla helpompi tie pc-pelaamiseen mahtavaan maailmaan.

Käyttäjän seppoepson kuva
seppoepson

Steamia tulee jo nyt tapeeksi päästä, kiitosta vaan :P :D mutta on toki hyvä asia että teknologia kehittyy jatkuvasti jotta saadaan uutta rautaa pihalle ja sitä kautta paremman(toivon mukaan) tarjonnan pelaajille.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ohjain kiinnostaisi ainakin testin verran. Muutenpa tuota rakentaisi itse pc:n jos sille tielle vielä jaksaa lähteä roposiaan tuhlaamaan. Jossain vaiheessa videoeditointia varten voisi päivittää, vaikka hyvinpä tuota nykyiselläkin vielä editoi. Vain kerran ollut sen verran isompi projekti että alkoi muisti loppumaan. Ja sekin olisi helppo korjata yhdellä 8 gb kammalla.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Toivon tämän menestyvän lähinnä siksi, että se veisi eteenpäin pelaamista Linux-pohjaisilla alustoilla, tai yleensäkin lisäisi monialustaisuutta PC-puolella (kilpailu tekisi Windowsillekin hyvää). Harmi vain, että laitteet ovat niin pirun kalliita, haluaisin jonkun parin sadan euron halvan indie-laatikon, jolla voisin pelata Isaacia ja Nuclear Thronea television näytöltä ilman kaapelien kanssa leikkimistä.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Steam-ohjainta pitäisi päästä omin kätösin hiplailemaan, mutta testien perusteella pahin on tainnut käydä toteen: Se on parhaimmillaankin vain ihan kiva kompromissi, jos haluat käyttää tietokonettasi kotisohvalta, mutta ei korvaa sujuvasti sen enempää näppis+hiirtä, kuin perinteistäkään ohjainta, vaan putoaa siihen väliin ei kenenkään maalle. Ehkä siinä on tulevaisuuden potentiaalia, jos Valve näkee konseptin vielä kehittämisen arvoiseksi, mutta nykyisellään vaikuttaa hieman turhakkeelta.

Toivotaan, että Steam-ohjain on niitä prototyyppejä, jotka puhkeavat myöhemmin kukkaan. Ei perinteistenkään ohjainten käyttökokemus ole loppujen lopuksi ollut kovin pitkään sillä tasolla, kuin se tänä päivänä on. Kasvunvaraa siis on, jos kärsivällisyys riittää.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Haerski

Steam-ohjainta pitäisi päästä omin kätösin hiplailemaan, mutta testien perusteella pahin on tainnut käydä toteen: Se on parhaimmillaankin vain ihan kiva kompromissi, jos haluat käyttää tietokonettasi kotisohvalta, mutta ei korvaa sujuvasti sen enempää näppis+hiirtä, kuin perinteistäkään ohjainta, vaan putoaa siihen väliin ei kenenkään maalle. Ehkä siinä on tulevaisuuden potentiaalia, jos Valve näkee konseptin vielä kehittämisen arvoiseksi, mutta nykyisellään vaikuttaa hieman turhakkeelta.

Koska kaikesta materiaalista mitä tuosta ohjaimesta on saanut, tulee jotenkin hieman deja vu fiiliksiä liikeohjaukseen pelaamisessa, josta itse edelleen tykkään erittäinkin paljon. Olisiko kuitenkin kyse enemmän siitä että kyseiseen ohjaimeen ja sen ohjaustapaan ei vain yksinkertaisesti ole totuttu?

Mutta tosiaan kun ei pääse itse missään hiplailemaan, niin tuntuu todella turhalta haaskaukselta katsella tai lukea arvosteluja laitteesta, kun suurin osa juuri päätyy tuohon "kyllä se toimii ihan OK" päätelmään. Esimerkiksi tieto siitä mitä standardia ohjain käyttää peleille oli todella kiven alla oleva tieto (lue: yksikään arvostelu ei ottanut huomioon miten ohjain käytännössä toimii) ja näemmä siis ohjain näkyy tietokoneella näppäimistö+hiiri -kombona jota voi käyttää vain steamin kautta eli steamin ulkopuoliset pelit ja aivan kaikki konsolit ja muut laitteet ovat poissa laskuista ja lisäksi en ole löytänyt aivan tarkkaa tietoa näppäinkuvakkeista pelien sisällä (antaako pelit 360 napiskat jos pelaa ohjaimena vaiko näppäimistön näppejä jos käyttää jotain steamin profiilia).

Varsinkaan siis jos ei suomessa tule saamaan jostain halvalla (steamista tilatessa tulee toistakymppiä postikuluja), niin tällä hetkellä se Dualshock 4 tuntuu olevan tietokoneella paras valinta. Standardi bluetooth tai micro-USB (ei kymmenien eurojen muuntimia), toimii pleikkareista (PS4, PS3, Vita TV) puhelimiin ja jos kehittäjä jaksanut kaksi minuuttia tuhlata aikaa, niin kaikki ohjaimen kikat on käytettävissä mukaanlukien ohjaimen valo - Myös linuxilla.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Juurikin tuo, että ohjaimesta on todella vaikea löytää sitä tietoa mitä tarvisi ostopäätöksen tekoa varten Joten pysyn Dualshock 4:ssä myös pc:llä. Se vaan toimii erinomaisesti joka paikassa missä haluan. Kunpa olisi varaa pistää rahaa mahdollisesti kankkulan kaivoon, niin pistäisin ite nuo infot jakoon.