Steam laittaa kampoihin Discordia vastaan – uusitut kaveri- ja chat-ominaisuudet julkaistiin / Uutiset / pelaaja.fi

Steam laittaa kampoihin Discordia vastaan – uusitut kaveri- ja chat-ominaisuudet julkaistiin

25.07.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Valve on julkaissut virallisesti uudet versiot Steamin kaveri- ja chat-ominaisuuksista.

Uudistukset muuttavat niin Steamin chat-puolen rakennetta kuin toiminnallisuuksia. Tämän myötä kavereita voi helpommin ryhmäyttää esimerkiksi pelien ja peliporukoiden mukaan, ja ylipäätänsä ryhmäkeskustelujen rooli on kasvanut.

Kavereiden pallottelu listoilla ja keskusteluissa on nyt ylipäätänsä myös helpompaa uusilla raahausmahdollisuuksilla. Askel eteenpäin on otettu esimerkiksi myös multimediaominaisuuksilla, sillä keskusteluihin voi vaivatta upottaa nyt esimerkiksi videoita ja kuvia.

Uudistettua chattia tuetaan niin Steamin asiakasohjelmassa kuin selainversiossakin. Ominaisuudet ehtivät olla beta-tesitssä kesäkuusta lähtien.

Kaiken kaikkiaan uudistukset tuntuvatkin olevan Steamin vastaus suositulla Discord-ohjelmalle. Myös Discord on vuorostaan ottanut viime aikoina enemmän askeleita Steamin kaltaisten ominaisuuksien suuntaan muun muassa mahdollisuudella käynnistää pelejä suorana sen sisuksista.

Tarkemmin uudistettuihin Steam-ominaisuuksiin voi tutustua lähdelinkistä.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Tuntematon kuva
Tuntematon

Selkeästi apinoitu discordia, mutta tervetulleita uudistuksia. Silti ääni kiertää jos ryhmässä oli enemmän kuin kaksi puhujaa eli vielä saa keskustelun osalta pitäytyä discordissa. Ehkä joku päivä steam toimii tarpeeksi hyvin...