Steam Link -sovellus tuo viimein pc-pelit myös Apple-laitteiden ruuduille / Uutiset / pelaaja.fi

Steam Link -sovellus tuo viimein pc-pelit myös Apple-laitteiden ruuduille

16.05.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3

Steam Link -sovellus tuo pc-pelit nyt myös Apple-laitteiden ruudulle.

Jo vuosi sitten Android-laitteille julkaistu Steam Link -sovellus mahdollistaa pelien suoratoistamisen tietokoneelta esimerkiksi mobiililaitteen tai Apple TV:n ruudulle. Sovelluksen oli alun perin määrä ilmestyä myös iOS-laitteille viime vuonna, mutta Apple kieltäytyi tuolloin julkaisemasta sovellusta liiketoimintaristiriitojen vuoksi.

Steam Link on ladattavissa maksutta App Storesta.

Lähde: App Store

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Petteri Uusitalo kuva
Petteri Uusitalo

Mukavaa. Onhan tuo Steam-pelien heittäminen telkkariin langattomasti onnistunut tähänkin asti Macin näytönpeilaamisen avulla, mutta sitä ei ole koskaan ollut tarkoitettu liikkuvan kuvan esittämiseen (vaan enemmänkin hätäratkaisuksi presejen ja vastaavien esittämiseen isolta näytöltä), niin se on ollut mahdollinen ratkaisu aika rajoitettuun valikoimaan pelejä.

Kyllä sitä joitain pelejä vaan pelaa mieluummin sohvalta kuin tietokonetuolista käsin.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Loistava uutinen. En itse käytä Applen tuotteita, mutta mielestäni on hienoa, että Valve pyrkii tuomaan PC-pelit pelattaviksi mahdollisimman monelle laitteelle. Steam Linkin lisäksi heidän panostus avoimiin standardeihin ja avoimempaan pelialustaan (SteamOS/Linux) miellyttää erityisesti.

Uutisoinnissa jäänyt hieman pimentoon, mutta Valve julkaisi Steam Linkin jokin aika sitten myös Raspberry Pi:lle.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Uteliaisuudesta testasin Android versiota ja linkkasin Steam controllerin puhelimeen (Honor10)ja tein perus setuppihommat. Voin sanoa että oli sen verran hirveä kokemus ettei ainakaan Android versiota uskalla hyvällä omalla tunnolla suositella kellekkään. Oon vielä samassa huoneessa missä PC ja modeemi ja silti toimi sellaset max 10 sekkaa lagaamatta tai menemättä ihan täysin solmuun. Valve suosittelee itse langallista yhteyttä ilmeisesti kai jopa mobiililaitteisiinkin tai 5G wifiä, joten jos sellaset löytyy ja jotain tabletti/kännykkäviritystä haluat testata niin ehkä saat mukavamman kokemuksen.

Nostoja