Steam lukitsee sosiaaliset ominaisuutensa maksumuurin taakse huijarijahdissa

Steam torjuu huijareita sitomalla nämä käyttäjätileihinsä pienellä rahallisella panoksella.

18.4.2015 12:58

Steam kampittaa tiliensä väärinkäyttöä uudella maksumuurilla.

Tästä lähin uuden Steam-tilin avaavien tulee käyttää palvelussa vähintään viisi dollaria peleihin tai lisätä vastaava summa tililleen voidakseen hyödyntää sen sosiaalisia ominaisuuksia. Muita valuuttoja käyttävät maksutapahtumat lasketaan mukaan dollariarvossaan.

Muun muassa kavereiden lisääminen, ryhmäkeskustelutoiminnot, vaihtokauppa, Greenlight- ja Workshop-äänestykset, keskustelufoorumit sekä profiilitasojen kerääminen jäävät maksurajan taakse. Listan voi lukea läpi kokonaisuudessaan Steamin verkkosivuilta.

Steamin mukaan maksumuuri torjuu ilmaisia tilejä kertakäyttötavarana pitäviä huijareita, jotka kalastelevat muiden käyttäjien salasanoja ja käyttäytyvät muutoin häiritsevästi ilman tappioriskiä. 

Vaikka alhaisen maksurajan ei kuvittelisi muodostuvan ongelmaksi suurimmalle osalle Steam-käyttäjistä, ovat palvelua pelkästään sen ilmaispelien vuoksi käyttävät huolissaan oikeuksistaan. Ulkoisilta jälleenmyyjiltä saatujen peliavainten aktivoiminen ei myöskään avaa ominaisuuksia, vaan kyseiset viisi dollaria täytyy käyttää nimenomaan Steamin verkkokaupassa.

Lähde: Steam, Polygon

Lisää luettavaa