Steam-ohjain päivittyi tuhdein uusin ominaisuuksin – mukana tuki ulkopuolisille peleille / Uutiset / pelaaja.fi

Steam-ohjain päivittyi tuhdein uusin ominaisuuksin – mukana tuki ulkopuolisille peleille

11.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Steam-ohjain päivittyi tuhdein uusin ominaisuuksin – mukana tuki ulkopuolisille

Steamin oma ohjain on ollut virallisesti markkinoilla jo kuukauden päivät.

Vempelettä ei kuitenkaan vain tuupattu kauppojen hyllyille pölyttymään, vaan sen kehittänyt Valve päivittää ohjaimen ominaisuuksia jatkuvasti paremman käyttökokemuksen perässä. Ohjaimen joulukuinen päivitys on nyt saatavilla, ja se tuo mukanaan useita toivottuja ominaisuuksia, joista ehkä suurin ja tärkein on tuki muualta kuin Steamista ostettujen pelien pelaamiseen. Lisäämällä alustan ulkopuoliset pelinsä Steam-kirjastoihinsa ohjainten omistajat voivat nyt luoda ja jakaa omia näppäinkonfiguraatioitaan niitä varten.

Rooli- ja strategiapelaajat voivat iloita uusista ominaisuuksista, jotka mahdollistavat kosketuslevyn kiinnittämisen tiettyyn alueeseen ruudulla vaikkapa minikarttaa varten, sekä kutakin peliä varten räätälöityjen pikanäppäinten näppärän asettelun yhdelle kosketuslevylle. Räiskintäpelaajat puolestaan on pidetty mielessä ohjaimen kallistelutunnistusta parannellessa ja hiiren käyttöä muistuttavaa tattitilaa kehitellessä.

Ohjaimen kustomointimahdollisuuksien monimutkaistuessa on tärkeää, että pelaajien omat asetukset kulkevat heidän mukanaan myös kodin ulkopuolella. Steamin tuleva beetaversio antaa pelaajien rekisteröidä ohjaimensa, minkä jälkeen asetusten imurointi käy kätevästi mistä tahansa.

Uusista ominaisuuksista voi lukea suomeksi lisää täältä.

Lähes hypnoottisen viihdearvon vuoksi alle on upotettu Valven juuri julkaisema video Steam-ohjainten lähes täysin koneellistetusta rakennusprosessista.

Lähde: Steam, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tuo gyrolla tähtäys on varmana monille tuttu Splatoonista ja pelkästään tuon takia alkoi tuo ohjain kiinnostamaan enemmän.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Minä taas olisin toivonut oikean puoleisen tuntolevyn toimivan hiiren lailla, mutta kun ei, niin kauppaan jäi.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Erikoisen näköinen kapistus. Gyro toimi ainaki hyvin splatoonissa kunhan malttoi vähän harjoitella.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Pelaan pelini edelleen KB+M tai Joystick+KB yhdistelmillä, mutta Steam Controller osoittautunut padeista kuitenkin omaan pelimakuuni parhaimmalta. Mutta kuten aina, niin ohjain valittava pelin ja tilanteen mukaan. Esimerkiksi Star Citizenissa tulee käytettyä KB+M+Joystick. Steam Controllerin oikean puoleinen tuntolevy toimii kuten hiiri ja sain helposti säädettyä asetukset sopivaksi vaativampiinkin peleihin (strategia, manageri, yms.)

Hyvä nähdä, että Valve panostaa ohjaimeen ja moniin tärkeisiin teknologioihin.