Steam käy uudistamaan verkkopelipalveluidensa pelikieltopolitiikkaa juurta jaksain.

Kehittäjät ovat uudistuksen myötä saaneet virallisesti vapaat kädet kitkeä huijareita ja huonosti käyttäytyviä pelaajia moninpeliympäristöistään. Uudet Game Ban -pelikiellot eivät ole lähtöisin Valvelta, vaan kehittäjät itse saavat nyt valvoa tekeleitään ja päättää, keitä laittaa pannaan paremman pelikokemuksen turvaamiseksi.

Kehittäjät ovat voineet ennenkin rankaista häiriköitä, mutta käytäntö on vaatinut suorempaa toimintaa Valven puolelta. Valve toimii tulevaisuudessakin kiellot vahvistavana välikätenä, mutta päätös langettaa pelikielto huonon käytöksen perusteella on nyt yksin kehittäjän. Game Ban -järjestelmä tukee kehittäjien omia huijauksenestojärjestelmiä Valven tutun Anti-Cheatin rinnalla, ja pelikiellot ovat pysyviä. 

Steamin asiakaspalvelu ei avita uuden järjestelmän tiimoilta pintaan nousseissa kysymyksissä, vaan Valve kehottaa pelikiellon saaneita kääntymään itse kehittäjien puoleen. Game Ban -pelikiellot tulevat perinteisten Valve-bannien tapaan olemaan julkisesti näkyvillä käyttäjien profiileissa.

Lähde: Steam, VG247

Lisää luettavaa