Steam poisti sivuiltaan kouluampumispelin kehittäjän ja julkaisijan

Valve poisti Active Shooter -räiskinnän julkaisijan ja kehittäjän peleineen Steamista. Kouluammuskeluräiskinnän tekijällä on kyseenalainen historia pelialalla.

30.5.2018 11:45

Active Shooter -kouluammuskelusimulaatio oli tarkoitus julkaista 6.6.2018 mutta nyt tämä keskustelumyrskyn herättänyt peli on kadonnut Steamin sivuilta. Valve on antanut lausunnot pelin poistamisen syistä Kotaku ja Vice: Motherboard -sivustoille. Taustalta löytyy sen mukaan pitkäaikainen asiaton käytös pelin kehittäjän suunnalta.

Lausuntojen mukaan pelin kehittäjäksi osottautui Ata Berdiyev. Miehellä Active Shooterin julkaisijan ACIDin ja kehittäjän Revived Gamesin takana on Valven mukaan kyseenalainen menneisyys.

-Ata on trolli. Hän on julkaissut luvatta tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia, manipuloinut käyttäjäarvosteluja ja käyttäytynyt asiattomasti asiakkaita kohtaan.

Samalla katosivat muut miehen käsialaa olevat pelit, kuten raflaavasti nimetyt White Power: Pure Voltage ja Furry. Ata Berdiyevin projekteja on Valven mukaan poistettu Steamista aiemminkin. Esimerkiksi Rick and Morty -animaatiosarjaan perustuva Piccled Ricc -peli rikkoi sarjan tekijöiden mukaan tekijänoikeuksia.

Ata Berdiyev on viime marraskuussa Polygon-sivuston haastattelussa kertonut huonosta maineestaan. Haastattelussa hän vakuuttaa keskittyvänsä jatkossa pelaajien kuuntelemiseen, ja hyvien pelikokemusten luomiseen. Haastattelun jälkeen kului siis vain muutama kuukausi kun Berdiyev oli jälleen myrskyn silmässä kouluammuskelusimulaationsa vuoksi.

Valvelle Berdiyevin asiaton historia oli lausuntojen mukaan liikaa.

-Kun tutkimme keskustelua hänen tulevan pelinsä ympärillä, havaitsimme hänen perättäisen palaamisensa uuden yhtiönimen turvin. Emme aio toimia yhdessä tällä tavoin asiakkaita ja Valvea kohtaan käyttäytyvän ihmisen kanssa.

Valve kertoi myös yhtiön käsittelevän lähiaikoina Steamin sisältöpolitiikkaa laajemmassa keskustelussa.

Lähteet: Vice: Motherboard, Kotaku, Polygon

Lisää luettavaa