Steam saa haastajan Suomesta / Uutiset / pelaaja.fi

Steam saa haastajan Suomesta

9.11.2015 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
10
Playfield.io
Kotimaisen Shark Punchin kehittämä Playfield-verkkopalvelu on laajentunut. Sivusto on edelleen beta-vaiheessa, mutta nyt tekijöiden mukaan lähempänä tavoittettaan. Tarkoituksena on kilpailla Valven Steam-palvelun kanssa pelien, pelaajien ja pelintekijöiden kohtauspaikkana.
 
- Steam on suljettu kuin siilo. Mielestämme kaikki sosiaalinen hässäkkä pelien ympärillä - Twitch, Twitter, Reddit ja niin edelleen - on todella tärkeää, mutta jos käytät Steamia, tuntuu kuin kyseisiä palveluita ei olisi edes olemassa. Samoin sosiaalisia verkostoja ei oikein oteta Steamissa huomioon - se mitä seuraamani ihmiset pelaavat vaikuttaa paljon siihen, mitä itse haluaisin kokeilla seuraavaksi, kertoo toimitusjohtaja ja yksi Shark Punchin perustajista, Jiri Kupiainen.
 
Playfield pyrkii tarjoamaan etenkin indiepelien tekijöille mahdollisuuden rakentaan yhteisö niiden ympärille jo kehitysvaiheessa sekä kanavan, jonka kautta pelaajien on helppo löytää ne. Palvelun kautta pelille rakentuu yhdelle sivulle oma kanava, joka on samaan aikaan kauppapaikka että yhteisön keskus. Sivulle kootaan automaattisesti kaikki peliin liittyvä keskustelu ja toiminta sosiaalisesta mediasta, kuten Twitteristä ja YouTubesta. Pelaajille palvelu antaa mahdollisuuden vuorovaikutukseen pitämiensä pelien kehittäjien kanssa sekä löytää helposti uusia, heitä kiinnostavia pelejä.
 
Kupiainen ei ole huolissaan kilpailuasetelmasta Steamin kaltaista jättiläistä vastaan.
 
- Meillä on vahvaa kokemusta pelipalveluiden rakentamisesta ja loistavat tukijat (pääsijoittaja LVP sijoittanut aikaisemmin muun muassa Supercelliin ja Unityyn). Pelit ovat nykyään niin jättimäinen bisnes, että uskomme että mahdumme Steamin kanssa ihan mukavasti markkinoille.
 
Sharp Punch on perustettu vuonna 2014 ja se julkaisi viime kesänä ensimmäisen pelinsä The Masterplan. Vuoden alussa se sai 1,2 miljoonan dollarin rahoituksen Playfield-palvelun kehittämiseksi.
 
Playfieldin löytää osoitteesta: http://playfield.io/
 
Lähde: Shark Punch
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Steam on suljettu juuri hallittavuuden takia. On paljon helpompaa hallita yhtä kuin sanotaan vaikka kolmea, silloin joutuu hajauttaan töitä tai vastaavasti pitää jotain osa-aluetta heikompana lenkkinä. Myös tietoturva kärsii..

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Onko tämän ainoa pointti lisätä "Share" nappi indiepeleille?

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Jaaahas...
No Billetti aika hyvin tiivistikin mitä tulee pelialustojen suhteen. On jo Steam, Origin, Uplay, GOG, Rockstar Social Club ja muutama muu mitä on lähes pakko pitää hallussa jos pelaa tiettyjä pelejä. Yksi kilpailija lisää ei asiaa yhtään auta, laittaa vaan vituttamaan enemmän kun pitää tehdä taas yhdet tunnukset ja pitää niistä huolta. Vähän sama jos alkaisi olla konsoleita viittä valittavaa, ei kukaan lähde sitä viidettä vaihtoehtoa miettimään kun kaikki pelit ja kaverit on kolmessa-neljässä ensimmäisessä.

En nyt vain yksinkertaisesti näe mitä tuon palvelun nyt sitten pitäisi tehdä uudella tavalla? Steamissa on jo ominaisuudet kaverien pelaamisten seurantaan niin realiaikaisesti kaverilistassa, kaverin profiilissa kuin syötteessä. Joka ikisellä pelillä on lisäksi oma hubinsa ja kaikki sisältö on jaettavissa vapaasti muille sivustoille. Tuolta playfieldistä löysin että joka ikinen peli sisältää Steam avaimen ja dedikoidun huutoboksin.... Vaikka käyttäisi pelkkänä kauppana pelien ostamiseen, en siltikään näe syytä käyttää tuota usean muun sijaan.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Kivaltahan tuo vaikuttaa. Paljon pelejä jo näkyy. Kuvat on myös mukavan suuria niin näkee toisin kuin steamin pikseli mössö kuvat. Pelien selaus on vain surkeeta, kun joutuu vierittämään sivuille. Ehkä jos painais vaikka siitä role playing gamesista, niin avautuis uus näkymä jossa ois pelkkiä ropeja.

Pelin tekijät saavat myös enemmän massia kuin mitä steamissa. Steami stealaa 30% tuotoista, kun taas tää playfield vie vain 25%. Tuo on jo aika iso etu kehittäjille.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

No, laitetaan seurantaan. Onhan peliohjelmointi yksi harrastuksistani, joten jos joskus tulevaisuuden saisinkin vaikka kaupallisen pelin tehtyä, niin kuulostaahan tuo helpommin lähestyttävältä jakoalustalta kuin Steam ja kumppanit.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Kuulostaapa vitun paskalta.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

Mainostetut sosiaaliset ominaisuudet eivät kyllä hirveästi näy. UI muistuttaa Netflixiä niin hyvässä kuin pahassa. Kaiken lisäksi Javascript tökkii aika ajoin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Saako sieltä sitten pelejä halvemmalla, niinkun oikein isoja nimikkeitä? Jos ei, niin tuskinpa tulen käyttämään.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

On ihan mukava nähdä että tällaisia kehitellään kotimaassakin, mutta ainakaan heti en näe kauheasti mitään sellaista, joka saisi minut liittymään käyttäjäksi. Ellei palveluun sitten ilmesty jotain oikeasti "must have" -peliä yksinoikeudella. Yllä Marioysikax:in sanojen mukaan, nyt jo on joutunut rekisteröitymään niin moneen palveluun muutenkin.

Käyttäjän Crazy_man kuva
Crazy_man

Itse kävin pikaisesti vilkaisemassa tuota Playfield verkkopalvelua, huomasin että siellä on joitain pelejä jossa alustoina on pelkästään Android/iOS tai ylipäätänsä monia pelejä jossa yhtenä alustana toimi Android tai iOS, eli verkkopalvelu tukee myös mobiilipelaamista?
En muuten nähnyt tuossa verkkopalvelussa mitään sen kummempaa, pelit on muutaman sentin halvempia, kuin Steamissa.
Kyllä tuota kai voisi jonkun pelin yhteydessä testata, toivon tietenkin kotimaiselle verkkopalvelulle menestystä, mutta jotain omaa pitäisi löytää ennenkuin tämä olisi lähelläkään tajunnanräjäyttävää, tälläisiä sovelluksia alkaa olla melkeimpä liikaa.