Steamille vaihtoehdon tarjoava GOG Galaxy saapui kaikkien ulottuville / Uutiset / pelaaja.fi

Steamille vaihtoehdon tarjoava GOG Galaxy saapui kaikkien ulottuville

5.05.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Latauskauppapaikka GOG.com on aloittanut uuden GOG Galaxy -asiakasohjelmansa avoimen beetatestauksen. Tästä päivästä alkaen kuka tahansa voi siis suunnata ohjelman kotisivuille ja osallistua testaajaksi.

GOG Galaxyn on määrä tuoda GOG aina vain lähemmäksi Steamin kaltaista kokonaisvaltaista pelipalvelua. Steamin tapaan Galaxy tarjoaa käyttäjilleen esimerkiksi mahdollisuuden pitää pc-pelinsä ajantasalla, se avittaa moninpelikarkeloiden järjestelyssä, pitää kirjaa pelien saavutuksista ja toimii myös keinona rupatella kavereilleen. Mahdollisuus moninpelata Steam-väen kanssa on myös olemassa.

Steamista poiketen Galaxysta ei ole kuitenkaan tarkoitus tehdä pakollista GOG.comin osaa. Sen sijaan palvelun ylläpitäjät korostavat, että sen käytön pitäisi olla aina täysin vapaaehtoista.

Beetamuodossa Galaxyn pitäisi tarjota koettavaksi jo pääosa ohjelmaan suunnitelluista ydinominaisuuksista. Aivan kaikki GOGin kautta saatavilla olevat pelit eivät kuitenkaan sisällä vielä tukea Galaxylle.

Lähde: GOG.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Palvelun nimi olisi kyllä voitu miettiä uusiksi, nyt syntyy aika voimakkaat Android-mielikuvat. Itse palvelu tosin kuulostaa hyvältä jo gogin hienon valikoiman puolesta, muttei tee Steamille ja Valvellekaan pahaa saada rinnalleen varteenotettavaa kilpailua (Originia ei karman johdosta lasketa).

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Varsin kiinnostava idea. Ehkäpä tämän seurauksena käytän GOG:tä enemmän, sillä sieltä löytyy paljon pelejä, jotka eivät ole jostain syystä (tai ihan vanhuuttaan) Steamiin löytäneet.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tätä onkin jo odotettu. Vihdoin saa myös GOG pelit listattua niin, että näkee mitä onkaan asennettuna jne, saman katon alle. Varmasti lisää GOG.n käyttöä.

Lainaus käyttäjältä JNyknn

Varsin kiinnostava idea. Ehkäpä tämän seurauksena käytän GOG:tä enemmän, sillä sieltä löytyy paljon pelejä, jotka eivät ole jostain syystä (tai ihan vanhuuttaan) Steamiin löytäneet.

Niin ja siihen vielä se, että ne toimii modernilla koneella takuu varmasti, tosin kun Steam versiot joista otetaan kyllä rahat, mutta sitten se pelin toiminta kuntoon saattaminen jääkin asiakkaalle.

Mitä vanhempi peli on niin tarkistan aina, että olisko GOG:sta saatavilla ennen Steamista ostamista.

Nostoja