Steamissa rikottiin taas kävijäennätys, SteamSpy paljasti myös vuosiraporttinsa / Uutiset / pelaaja.fi

Steamissa rikottiin taas kävijäennätys, SteamSpy paljasti myös vuosiraporttinsa

8.01.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Steam on murtanut jälleen yhden rajapyykin yhtäaikaisilla käyttäjämäärillään. Viimeisimpänä rikki on mennyt enemmän tai vähemmän maaginen 14 miljoonan käyttäjän piste, joka laitettiin päättyvällä viikolla säpäleiksi lähemmäs 14,4 miljoonan käyttäjän satsilla.

Tuttuun tapaan yhtäaikaisten käyttäjien joukkoon lasketaan Steamissa sekä kaikki sillä hetkellä pelaavat käyttäjät että myös he, jotka nyt vain sattuivat olemaan kirjautuneena palveluun. Mitenkään pieni määrä ei kyseessä kuitenkaan ole. Vertailukohtana monet ovat huomioineet, että vielä viitisen vuotta sitten lukema pyöri vasta viidessä miljoonassa.

Sopivasti päättyvällä viikolla julki on tullut paljon tietoa myös Steamin potentiaalisista pelimyynneistä ja tuotoista vuoden 2016 ajalta. Ensin Valve itse julkaisi alkuviikosta virallisen mutta tiedoiltaan kevyen listauksen palvelun viime vuoden tuottavimmista peleistä, minkä jälkeen Steam-dataa omine nokkinensa kurkkiva SteamSpy on tarjonnut vielä omat arvionsa Steamin myyntitiedoista.

SteamSpyn arvioiden mukaan Civilization VI oli Steamin viime vuoden tuottavin peli, kun tuottoihin ei lasketa mukaan peleihin myytä lisäsisältöä. Toinen erityisen huomionarvoinen menestyjiä oli esimerkiksi myös vain yhden miehen voimin kehitetty Stardew Valley, jonka on arvioitu piekseneen Steam-tuotoillaan Deus Ex: Mankind Dividedin, Call of Duty: Infinite Warfaren, Dishonored 2:n ja Mafia III:n kaltaisia pelijättejä. Toki huomioida sopii, että Stardew Valley ehti olla saatavilla jonkin verran kyseisiä pelejä pidempään.

Kaiken kaikkiaan uusia pelejä Steamiin saatiin SteamSpyn mukaan viime vuonna  5 245 kappaletta, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Yksinomaan joulukuussa uusia pelejä nähtiin 588 kappaletta. Mielenkiintoista kyllä Steamissa tehtyjen pelimyyntien määrä ja tulot vastasivat viime SteamSpyn datan mukaan vielä viime vuotta.

Kokonaisuudessaan SteamSpyn raportin voi katsastaa tästä. Huomioida tosiaan kannattaa, että raportti on koostettu SteamSpyn kokoamasta tiedosta ja se ei edusta välttämättä sataprosenttista todellisuutta varsinkaan tulojen osalta.

Lähde: PC Gamer, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja