Steamista hukkunut kulttitasoloikkapelien sarja hivuttautui takaisin saataville / Uutiset / pelaaja.fi

Steamista hukkunut kulttitasoloikkapelien sarja hivuttautui takaisin saataville

7.02.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Steamista vuodenvaihteessa kadonnut Umihara Kawase -pelien sarja on tehnyt paluun suosittuun pc-pelien latauskauppaan. Kirjoitushetkellä palvelussa ostettavissa on jälleen kaikki pelisarjan kolme pc:lle käännettyä versiota ja paluun kunniaksi ne ovat aina ensi viikkoon asti myös 35 prosentin alennuksessa.

Pelien palauttamisesta Steamiin on ollut vastuussa japanilaisyhtiö Degica, joka on aiemmin hoitanut Steamissa myös esimerkiksi RPG Maker -työkalujen ja useampien Cave-pelistudion räiskintäpelien länsijulkaisuja. Peliblogi Destructoidin saamien tietojen mukaan pelien palautus tapahtui hieman suunniteltua hitaammin, kiitos "teknisten outouksien" ja paperitöiden.

Umihara Kawase -trilogia katosi alunperin saatavilta Steamista pelisarjaa hallinnoineen Agatsuma Entertainmentin kaatumisen takia. Erityisen kiusallista tapauksesta teki se, että pelit tekivät Steam-debyyttinsä juurikin vasta viime vuoden lopulla. 

Kokonaisuutena Umihara Kawase -pelisarja on nykyisellään jo 21 vuotta vanha. Alunperin se debytoi Super Famicomilla Japanissa vuonna 1994 ja löysi sittemmin tiensä niin Nintendon käsikonsoleille, useammalle PlayStationille sekä tietysti myös pc:lle. Pääasiallisesti sarja koostuu juurikin kolmesta pääosasta, joista on nähty vuosien varrella useita eri versioita.

Lähde: Destructoid

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.