SteamOS:n beetaversio julkaistiin – tiedä kuitenkin mitä teet

Oletko urhoollinen ja peloton Linux-hakkeri? Siinä tapauksessa Valvella on sinulle tarjolla potentiaalista herkkua SteamOS:n varhaisversion muodossa.

14.12.2013 04:00

Beetaversio Valven omasta SteamOS-käyttöjärjestelmästä on julkaistu. Käsiksi siihen voi päästä Steam-palvelun kautta ilmaiseksi, joskin täysin sokeasti käyttiksen kimppuun ei ole syytä rynnätä.

Valve korostaa, että SteamOS:stä julkaistu versio on tällä hetkellä hyvinkin varhainen monessakin eri suhteessa. Yhtiö ei suosittelekaan SteamOS:n käyttämistä vielä lähinnä muille kuin ”pelottomille Linux-hakkereille”, joiden heidänkin kannattaa lukaista läpi ainakin käyttöjärjestelmää koskeva tietopaketti.

SteamOS:n beetaversion julkaisu tapahtui samaan aikaan kun Valve sai lähetettyä harvoille ja valituille beetatestaajille Steam Machine -pelikoneidensa ensimmäiset prototyypit. Eräs syy SteamOS:n varhaiseen julkaisuun onkin ollut, että ilman virallista Höyrykonetta jääneet tekniset taiturit voivat yrittää rakentaa nyt itselleen omat jäljitelmänsä Valven laitteistosta.

Huomaathan, että SteamOS on nimenomaan suunniteltu käytettäväksi olohuoneolosuhteissa. Siitä ei siis ole tarkoitus tulla Windowsin ja kumppaneiden täyttä korvaajaa.

Lähde: Steam(1), (2)

Lisää luettavaa