Steam.tv, parempi löydettävyys ja Kiinan markkinat – Valve listasi Steam-suunnitelmiaan vuodelle 2019 / Uutiset / pelaaja.fi

Steam.tv, parempi löydettävyys ja Kiinan markkinat – Valve listasi Steam-suunnitelmiaan vuodelle 2019

14.01.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Steamia pyörittävä pelitalo Valve on julkistanut listan suunnitelmistaan, joita se on hahmotellut täksi vuodeksi suosittua pelipalveluaan varten.

Suunnitelmissaan Valve nostaa esiin kahdeksan päätekijää, jotka eivät rajaudu vain sen kauppapaikan parannuksiin. Aikeena yhtiöllä olisi vielä esimerkiksi laajentaa Steam.tv-suoratoistopalvelujaan, jatkaa chat-ominaisuuksiensa hiomista ja levittäytyä aina vain vahvemmin Kiinan markkinoille.

Omin sanoin Valve kuvailee suunnitelmiaan seuraavasti:

  • Kaupan löydettävyys: "Työstämme uutta, koneoppimiseen pohjautuvaa suositusmoottoria, joka yhdistää pelaajat kunkin mieltymysten perusteella. Algoritmit ovat kuitenkin vain yksi osa ratkaisua, joten kehitämme lähetys- ja kuratointitoimintoja ja arvioimme säännöllisesti kaupan kokonaiskuvaa."
  • Steam Kiinassa: "Aloitimme yhteistyön Perfect Worldin kanssa, jotta Steamiä voisi käyttää Kiinassa. Kerromme siitä pian lisää."
  • Steam-kokoelman päivitys: "Steam-sovellukseen on luvassa kauan odotettuja muutoksia. Steam-kokoelmaan tulee uudistus, joka perustuu Steam-chatin teknologiaan."
  • Uusi tapahtumajärjestelmä: "Päivitämme Steam-yhteisön tapahtumajärjestelmää, jossa voit mainostaa peliesi tapahtumia: turnauksia, suoratoistoja tai viikkohaasteita."
  • Steam.tv: "Aiomme laajentaa Steam.tv:tä niin, että sitä voivat käyttää erityisturnausten ja tapahtumien lisäksi kaikki muutkin pelit."
  • Steam-chat: "Tulossa on uusi Steam-chattimobiilisovellus, jolla voit lähettää gif-animaatioita kavereillesi lennosta."
  • Steam-luottamuskerroin: "CS:GO-pelin luottamuskerroinjärjestelmä päivitetään. Siitä muodostuu täydellinen Steam-toiminto, joka on saatavilla kaikkiin peleihin. Käytössäsi on enemmän tietoa ja voit helpommin päätellä, onko pelaaja huijari vai ei."
  • Steam PC Cafe -ohjelma: "Toimitamme virallisesti uuden PC Cafe -ohjelman, jotta pelaajat pääsevät nauttimaan Steamistä sadoissatuhansissa PC Cafe -paikoissa eri puolilla maailmaa."

Suunnitelmat tulivat julki osana Steamin viime vuoden kehitystä käsitellyttä katselmointia. Sen yhteydessä Valve ilmoitti, että vuonna 2018 Steamilla 47 miljoonaa päivittäistä aktiivikäyttäjää, kun kuukausittain määrä oli 90 miljoonaa. Parhaimmillaan palvelua käytti samanaikaisesti 18,5 miljoonaa. Uusia ostajia kuukaudessa nähtiin 1,6 miljoonaa.

Viime vuonna Valve ilmoittaa toimittaneen Steamin kautta myös 15,39 eksatavun edestä dataa käyttäjilleen ja verrannut nousua edeltäneeseen neljään vuoteen. Kuvioita saatiin myös palvelussa käytettyjen peliohjaimien suosiosta ja Steam-käytön alueellisesta jakautuvuudesta.

Kokonaisuudessaan Valven Steam-katsauksen voi lukaista läpi lähdelinkistä.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Steam tosiaan lakkautti tuen XP ja Vista järjestelmille, joten oli hieman jo odottelussakin että alkaa todennäköisesti jotain tapahtumaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus

Tulossa on uusi Steam-chattimobiilisovellus, jolla voit lähettää gif-animaatioita kavereillesi lennosta."

Nyt täytyy ihan käydä makuulle!

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus snaketus

[quote]Tulossa on uusi Steam-chattimobiilisovellus, jolla voit lähettää gif-animaatioita kavereillesi lennosta."[/quote]
Nyt täytyy ihan käydä makuulle!

Itsekin katselin että nyt on taas hyödyllistä lisää tulossa.