3DS-pelinä alkunsa saanut Steamworld Dig on hitaasti mutta varmasti ottamassa maailmaa aina vain tiukemmin otteeseensa. Vasta joulukuussa Steamiin loikannut peli on ottamassa tulevan maaliskuun aikana jälleen pari uutta alustaa haltuunsa, sillä peliä on kehitelty jo tovin aikaa nyt myös PlayStation 4:lle ja Vitalle.

– Niin monet PlayStation-pelaajat ovat pyytäneet meitä tuomaan pelin heidän laitteistolleen, emmekä malta odottaa, että pääsemme osaksi PS4:n ja Vitan yhteisöä. Meillä on ollut jo fantastinen pelaajakunta 3DS:llä ja Steamissa, ja nyt saavutamme kokonaan uuden yleisön, kehitysstudio Image & Formin toimitusjohtaja Brjann Sigurgeirsson iloitsee.

PlayStationeilla pelin luvataan olevan varustettu Cross-Buy-ominaisuudella. Ostamalla SteamWorldin siis Pleikkareista toiselle, saa sen veloituksetta myös toiselle.

Toimivuudeltaan SteamWorld Dig on eräänlainen Metroidin ja monien erilaisten sivulta kuvattujen kaivuupelien yhdistelmä. Pelissä tavoitteena on kaivautua aarteiden perässä aina vain syvemmälle maahan, mikä on kuitenkin erilaisten kykyjen ja esteiden myötä monipuolisempaa kuin aluksi voisi luulla.

Ohessa pc-version traileri.

Lähde: Image & Form, PlayStation Blog

Lisää luettavaa