Stellariksen mobiilitaipaleen keskeyttäneen plagiointitapauksen tutkimus jatkuu – palvelimet pysyvät toistaiseksi kiinni

Stellaris: Galaxy Command lainasi kuvitustaan Halo-pelisarjasta.

17.10.2019 06:04

Paradox on antanut lisätietoja koskien sen Stellaris: Galaxy Command -mobiilipelistä löytyneen varastetun taiteen tutkintaan.

Tällä viikolla rajoitettuun betatestiin julkaistu Stellaris: Galaxy Command jouduttiin poistamaan välittömästi jakelusta plagioinnin vuoksi. Tarkkasilmäiset pelaajat huomasivat tuttuja elementtejä pelin kuvituksesta. Tutkiskelun jälkeen paljastuikin, että avaruusstrategian mobiiliversio oli lainannut kuvitustaan Halo 4:n konseptitaiteesta pienin muunnelmin.

Julkaisija on pahoitellut tapausta ja kertonut käyvänsä läpi koko Stellaris: Galaxy Commandin sisällön ennen pelin palauttamista testaajien ulottuville. Viimeisimmän tilannepäivityksen mukaan alustava analyysi tapahtumasta on tehty, mutta se näkee, että lisää tutkiskelua tullaan yhä vaatimaan ja näin ollen betatestin paluuseen voi mennä vielä hetki.

Paradox ilmaisee kiitoksensa samalla kaikille, jotka olivat ilmoittaneet sille löydetystä taisteesta. Ilmoitusten ansiosta se kertoo pystyneensä reagoimaan tapahtuneeseen nopeasti.

Kokonaisuudessaan lausunnon löytää ohesta.

Lisää luettavaa