Strategiapelien ystävät riemuitkaa: uusi Civilization-peli on työn alla! / Uutiset / pelaaja.fi

Strategiapelien ystävät riemuitkaa: uusi Civilization-peli on työn alla!

17.02.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
6

Civilization-pelisarja saa jatkoa.

Strategiapelien ehdottomiin suuruuksiin kuuluvan Civilizationin jatko vahvistettiin Firaxis Gamesin toimesta. Paljastuksen yhteydessä myös Firaxisin avainhenkilöstön vahvistettiin menevän uuteen uskoon.

Firaxis Games on kertonut XCOM-pelisarjan ohjaajana toimineen Jake Solomonin sekä studiopomo Steve Martinin jättävän studion. Studion uudeksi vetäjäksi siirtyy operatiivisena johtajana toiminut Heather Hazen. Hazen aloitti taipaleensa studiojohtajana isolla paljastuksella.

– Olen innoissani mahdollisuudesta jatkaa studion kunniakasta perintöä, aloittaen paljastamalla Firaxisin kehittävän seuraavaa osaa legendaarisesta Civilization-pelisarjasta Hazen kommentoi studion tiedotteessa.

Uudesta Civilization-pelistä ei paljastettu sen tarkempia yksityiskohtia. Pelin kehitystä vedetään kuitenkin ainakin osin vuonna 2016 julkaistusta Civilization VI:stä´tuttujen henkilöiden toimesta. Pelin luovana ohjaajana toimii Ed Beach, joka toimi Civilization VI:n pääsuunnittelijana.

Firaxisin vahvistettiin myös jatkavan viimeisimmän pelinsä, Marvel's Midnight Sunsin tukemista. Lisäksi studio tutkii mahdollisuuksia uusille peliprojekteille. Civilizationin ohella Firaxis tunnetaan parhaiten uusien XCOM-pelien kehittäjänä.

Lähde: Firaxis

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Aplay kuva
Aplay

Edeltävä Civi oli kyllä erittäin hyvä! Toivon parasta, enkä edes pelkää pahinta!

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Aplay

Edeltävä Civi oli kyllä erittäin hyvä! Toivon parasta, enkä edes pelkää pahinta!

Itse en taas kutosesta pitänyt sitten yhtään. Vitosta kyllä tullut hakattua senkin edestä. Tällä hetkellä n. 1200 tuntia takana.

Käyttäjän Aplay kuva
Aplay
Lainaus Augustus

Itse en taas kutosesta pitänyt sitten yhtään. Vitosta kyllä tullut hakattua senkin edestä. Tällä hetkellä n. 1200 tuntia takana.

Kutosen ostin aika hiljattain 5€ hintaan. En ala pätemään kun vitosta en ole pelannut. Onko joku tietty asia josta pidit vitosessa? Vitosen ostaminen on kyllä käynyt mielessä useasti.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

En ole nyt vuosiin kutosta käynnistänyt, mutta ensimmäiseksi tulee mieleen pelien graafiset tyylit. Pidän paljon enemmän vitosen realistisemmasta ulkonäöstä kuin kutosen piirrosmaisesta. En myöskään keksinyt mitään mikä kutosessa olisi varsinaisesti parempaa kuin vitosessa, joten palasin vaan pelaamaan vitosta.

Uutta Civilizationia kohtaan on kyllä suuret odotukset (jota tuskin lunastetaan, mutta toivotaan). Muutama esimerkki jota nyt mieleen tulee:

- City view takaisin, mutta tällä kertaa kunnolla tehtynä
- Realistinen graafinen tyyli takaisin
- Isommat kaupungit, eli että kaupungit kasvaa oikeasti ison näköisiksi, eikä siinä ole vain iso numero vieressä. Kutosen ainoa mielenkiintoinen idea oli districtit, mutta sekin jäi vähän pettymykseksi.
- Takaisin kaupunkeihin se oikea populaatio sen random 1-40 numeron lisäksi. Peli tietää kyllä mitä jokainen numero tarkoittaa, mutta ei vain kerro sitä pelaajalle. Miksi?
- Isompi zoomi
- Reippaasti fiksumpi AI
- Paljon enemmän mahdollisuuksia tehdä erilaisia sopimuksia muiden johtajien kanssa
- Paljon hyvin tehtyjä skenaarioita.

Kunnolla modattu CIV6 näyttää kyllä komealta. About tältä haluan seiskan näyttävän: https://www.youtube.com/watch?v=zoFw-hSgLcA

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Itsekin pelasin vitosta ihan kiitettävät 1000 tuntia, mutta pidän kyllä kutosesta enemmän. Omasta mielestäni districtit oli onnistunut muutos, ja mm. lisärissä tulleet luonnonmullistukset oli mielenkiintoinen lisä. Myös uskonto toimii aika hyvin kutosessa.

Mutta molemmat hyviä pelejä.

Käyttäjän Aplay kuva
Aplay

Kommentoin vielä Districteihin liittyen, että haluaisin ne myös seiskaan.