Strategiasarjojen klassikko Homeworld palaa uuden osan voimin ensi vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

Strategiasarjojen klassikko Homeworld palaa uuden osan voimin ensi vuonna

18.12.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Strategiasarja Homeworld on saamassa tammikuussa ensimmäisen uuden osansa sitten vuoden 2003. Kyseisen kuun 20. päivä Windows-koneille on ilmestymässä pelattavaksi Homeworld: Deserts of Kharat, joka toimii eräänlaisena esiosana koko sarjalle.

Deserts of Kharat on entisistä Homeworld-veteraaneista koostuvan Blackbird Interactive -studion käsialaa. Aiemmista Homeworld-peleistä poiketen uusi reaaliaikainen strategiapeli ei sijoita toimintaansa enää kuitenkaan avaruuteen, vaan taktikointi tapahtuu nyt kuolemaa tekevällä Kharat-planeetalla. Koettavaksi peli tarjoaa sekä 13 tehtävästä koostuvan tarinakampanjan että myös tietysti kilpailullisen moninpelipuolen.

Alun alkaen Homeworld: Deserts of Kharat tunnettiin nimellä Hardware: Shipbreakers, kun se julkistettiin ensimmäistä kertaa kehittäjiensä toimesta reilut kaksi vuotta sitten. Kun teksasilaispelitalo Gearbox Software hankki kuitenkin vuonna 2013 haltuunsa oikeudet Homeworld-sarjaan, nappasi se myös Hardwaren talliinsa ja nimesi sen ensin uudelleen Homeworld: Shipbreakersiksi. Deserts of Kharat -nimen yhtiö otti käyttöönsä vasta hiljattain.

Ennakkotilaustarjouksena Gearbox tarjoaa Deserts of Kharatista kiinnostuneille pelaajille ilmaista kopiota aiemmin tänä vuonna julkaistusta Homeworld Remastered Collection -paketista. Pelin voi ennakkotilata ainakin Steamin kautta.

Lähde: Gearbox

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei tule yleensä tämän genren pelejä pelattua, ainakaan nykyisin, mutta tämä kyllä vaikuttaa hyvältä.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Se on muuten Kharak, ei Kharat :P Trailerin perusteella näytti pelattavuudeltaan kovin samalta kuin aiemmat Homeworldit, toivottavasti sitä on hiottu hieman sujuvampaan suuntaan ja sarjan haaste pidetty ennallaan. Ainakin muistelen, että Homeworldin kampanjassa ei ollut kauheana varaa virheisiin.