Blizzard sulkee joukon World of Warcraftin suosittuja mutta epävirallisia vanillapalvelimia / Uutiset / pelaaja.fi

Blizzard sulkee joukon World of Warcraftin suosittuja mutta epävirallisia vanillapalvelimia

10.04.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

World of Warcraftin suosittujen mutta epävirallisten Nostalrius-palvelimien aika näyttää tulleen ainakin osittain päätökseensä. Palvelimien luomisesta ja pyörittämisestä vastannut tiimi on ilmoittanut Nostalriuksen kotisivuilla, että serverit laitetaan kiinni viimeistään nyt tänään sunnuntaina Blizzardin lakimiesten lähettämän lopettamismääräyksen myötä.

Nostalrius-palvelimien erikoisuus oli se, että ne mahdollistivat World of Warcraftin niin sanottujen vanillaversioiden pelaamisen muokatussa muodossa. Käytännössä tämä siis tarkoitti, että Nostalriuksen palvelimilla pyöritettävät versiot World of Warcraftista vastasit yli kymmenen vuotta vanhan massiiviroolipelin varhaisimpia versioita, joihin Blizzard ei ollut julkaissut vielä yhtään laajennusta.

Blizzardin linjana on ollut, että "yksityisten" palvelimien isännöinti tai pelaaminen on vastoin World of Warcraftin käyttöehtoja. Tästä huolimatta Nostalrius ehti olla pystyssä peräti noin vuoden verran. Nostalriuksesta vastanneen tiimin mukaan tässä ajassa se ehti keräämään puolelleen kaikkiaan noin 800 000 pelaajaa, joista noin 150 000 olivat aktiivipelaajia.

Vastauksena lopettamispäätökseen Nostalriuksen ylläpitäjät ovat julkaisseet verkossa vetoomuksen, jossa tiimi toivoisi Blizzardin muuttavan käytäntöjä pelin vanhempia versioita arkistoivien palvelimien suhteen. Nostalriuksen ylläpitäjät ovat osoittaneet kiinnostusta myös avittaa Blizzardia asian suhteen vapaaehtoistyönä. Nostalriuksen ylläpito on kertonut lisäksi julkaisevansa kiinnostuneille luomustensa lähdekoodin, jotta Nostalrius-yhteisö voisi auttaa määrittämään itse vanillapalvelimien tulevaisuutta.

– Emme koskaan nähneet yhteisöämme uhkana Blizzardille. Se on vaikuttanut enemmän paikalta, jossa pelaajat ovat voineet jatkaa vanhojen, jo edesmenneiden World of Warcraft -pelien nauttimisesta, kunnes mahdollisesti seuraava laajennus julkaistaan, vetoomuksessa kerrotaan.

Nostalriuksen ylläpitotiimi koostuu noin 30 projektissa vapaaehtoisesti työskennelleestä hengestä.

Lähde: Nostalrius (kotisivu), Eurogamer, Change.org

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Vaikka perseestä onkin niin laiton on aina laitonta

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini
Lainaus käyttäjältä Turzka

Vaikka perseestä onkin niin laiton on aina laitonta

Tässä tosin on se huono puoli, että nyt noita vanhoja servuja ei taida olla ollenkaan. Jagex sentään älysi tuoda virallisen Oldschool Runescapen sen jälkeen kun pysäytti epävirallisen RS2006 projektin. Se on ollut verrattaen tosi suosittu. Harvemmin minkään pelin 10 vuotta vanhempi versio vie noin 1/3 pelaajista.