Klassikot muistissa: Crash Bandicoot / Uutiset / pelaaja.fi

Klassikot muistissa: Crash Bandicoot

17.11.2013 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10

Sunnuntain kuluksi muistelemme peliklassikoita Pelaaja-lehden sivuilla vuosien varrella julkaistulla muisteluartikkelilla. Tällä erää vuorossa on PlayStationin tuolloinen vastine Super Mariolle ja Sonic the Hedgehogille, eli Crash Bandicoot.

Thomas Puha kertoi mietteitään alkuperäisestä Crash Bandicootista Pelaaja-lehden numerossa 85.

(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Mahtava peli kaiken kaikkiaan. Crash Bandicoot itse asiassa on se peli, joka sai minut kiinnostumaan pelaamisesta, ja on myös ensimmäinen peli mitä olen eläessäni pelannut. Mutta on yksi muisto, minkä pelistä haluaisin unohtaa. Silloin lapsena, ne siltakentät olivat mahdottomia. Siinä sitä sormet verillä yritettiin kenttää läpäistä, tuloksetta.

Juuri viime kuussa kun sitä Vitalla kokeilin, onnistuin heti ensimmäisellä yrityksellä kentän läpäisemään.
Pienenä kaikki oli hankalampaa, kun ei osannut ohjaintakaan pitää kädessä oikein...

Käyttäjän Lozjudai kuva
Lozjudai

Aaah Crash Bandicoot. Itelle ensimmäinen peli mitä oon koskaan pelannu ja oli kyllä aivan helvetin hyvä peli johdattaa mut videopelien maailmaan ;)

Käyttäjän Rez115 kuva
Rez115

Toivoisin, että saataisiin uusi Crash peli next genille, mutta noudattaisi alkuperäistä pelimekaniikka. Sen taskutitaanipelin maailma ei viihdyttänyt mua yhtä paljon, kuin alkuperäiset putkijuoksut.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Pleikka kolmosella ja ykkösellä (vai oliks se kakkosella? ei muista) tullut pelattua paljon. :)

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Yksi niistä harvoista tasoloikista, jotka olen täydellisesti pelannut läpi. Myös kakkonen. Kolmosessa bonuskenttien hankinta ei oikein enää kiinnostanut, jokseenkin ärsytti se aikaa vastaan pelaaminen siinä pelissä, mukavampia tapoja salarien aukomiseenkin kun olisi voinut keksiä. Neljäs peli jäi kokeilu asteelle, ja vaikka ei enää siinä vaiheessa innostanutkaan niin paljon kuin edelliset osat, olisi sekin peli ollut kiva pelata ihan kunnolla. En vaan koskaan omistanut peliä, joten jäi harvinaiseksi kokeiluksi muutamalla sairaalakeikalla ollessa.

Vitalla itsekin pelailin uudestaan sitten näitä läpi tässä taannoin, ja täytyy kyllä sanoa, että ensimmäisen pelin kenttien jälkeen (nimenomaan mm. JoniH99 mainitsemat Path to nowhere ja The High Road, sekä Toxic Waste ja Cortexin salakentät) Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes back! olikin sitten jo todella helpon tuntuista tavaraa.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Yksi parhaista tasoloikista koskaan, päihittää Mariot mennen tullen. Peliä tulee pelattua vielä säännöllisin väliajoin uutta omakohtaista nopeusennätystä yrittäen (paras on jotain 1h 15min). Harmillista, että Crashistä väännettiin väkivalloin lastenpelisarja, jolloin se kuoli kasaa (tarkoitan siis Titansia ja sen jatko-osaa). Crashin kaltaista mielikuvituksen ilotulitusta olisi vielä mukava nähdä jatkossakin, paskanruskeat militääriräiskinnät kun eivät juurikaan mielikuvituksettomuudeltaan jaksa innostaa.

Käyttäjän Pebe kuva
Pebe

"Krässi" se oli kyllä kova tapaus lapsena. Pelkkään ensimmäiseen osaan on tullut varmasti tullut tuhlattua lähemmäs sata tuntia ja jaksan edelleen välillä kaivaa pleikkarin kaapin perältä ja pelailla ainakin muutaman tason. Ehdottomasti eräitä parhaista peleistä mitä olen koskaan pelannut. Ja CTR pieksee kyllä omasta mielestäni vieläkin kaikki muut karttipelit. Näinkin monen vuoden jälkeen kun konsolin veljelle lainaan viikoksi tai pariksi saa se perkele väännettyä aika-ajoihin sekunin kymmeneosan paremman ajan ja tottahan toki sitä pitää itse vetää paremmaksi sen jälkeen. Todellakin harmi että nyky Crashit ovat perseestä.

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07

Ehdottomasti yksi lapsuuden parhaimpia pelejä!
Uskaltaisin sanoa että paras tasohyppely peli ikinä.
Ja sitten on vielä Crash team racing joka on ehdottomasti paras (enter genre name here) power-up autopeli.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

Muistan kun meillä ei ollu varaa ostaa pelejä, joten pelasin eräänlaista demolevyä, jossa oli noin 10 pelin demo. Crash jäi aina mieleeni ja harmitti, kun en koskaan päässyt peliä pelaamaan sitä yhtä tasoa enempää.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Mario > Crash > Sonic.
Perustasoloikkaa parhaimmillaan. Crash 3 oli eka jota pelasin. Se on kenttien puolesta helpoin noista kolmesta, mutta Time Trial Platinum haasteet tekee siitä kaikkein vaikeimman. Ykkösessä sai aika tarkkaa pelata, kun kaikki laatikot piti kerätä kentästä kuolematta kertaakaan. Ja lisäksi pelissä oli trilogian vaikeimmat kentät, yksi poistettu kenttä oli tekijöiden mielestä jopa niin vaikea, että se pitää hakkeroida levyltä esiin jos sen haluaa kokea.

Crash 2 on varmaan sarjan paras peli. Mukaan tuotiin uusia pelimekaniikoita, eikä lentokenttiä sun muuta erikoista ole liikaa kuten kolmosessa (tosin sekin toi peliin oman tyylinsä).

Aah, se aika kun konsoleilla vielä oli maskotit. Onko se Halon Master Chief ottanu ikinä kypärää pois päästä? Siitähän voisi macho puhvelin tehdä Xbox Onen maskotiksi.