Far Cry 4, The Crew ja Assassin's Creed Unity hävisivät Steamista (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Far Cry 4, The Crew ja Assassin's Creed Unity hävisivät Steamista (päivitetty)

7.11.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
28

Päivitys 7.11. kello 20.20: Sekä Far Cry 4, Assassin's Creed Unity että myös The Crew ovat palanneet Steamiin. Ubisoft ei ole kuitenkaan kertonut, miksi ne alun alkaen katosivat Steamista.

Alkuperäinen uutinen 6.11.:Ubisoftin loppuvuoden suurpelit Assassin's Creed Unity, Far Cry 4 ja The Crew eivät ole enää ennakkotilattavissa Steamin kautta. Katoaminen havaittiin ensin Iso-Britannian kauppapaikalla torstaina, mistä kato näyttää levinneen myöhemmin myös muualle Eurooppaan ja aina Yhdysvaltoihin asti.

Ubisoft on julkaissut lausunnon tapahtumasta brittiläiselle pelisivusto PCGamesN:lle, mutta kovin epämääräiseen sävyyn.

– Olemme käyneet keskusteluja Valven kanssa Assassin's Creed Unitysta, mutta tällä hetkellä peliä ei ole saatavilla lainkaan Steamin kautta Britanniassa. Tällä välin pelin digitaalista versiota havittelevat brittiasiakkaat voivat kääntyä Uplay-kaupan, vähittäiskauppojen tai toisten digitaalisten jakelijoiden puoleen, Ubisoft kertoi.

Ainakin GreenManGamingista ja GamersGatesta pelien digitaaliset versiot ovat vielä saatavilla.

Tapahtuma on erikoinen siihen nähden, että peleistä Assassin's Creed Unityn on määrä saada julkaisunsa jo ensi viikolla. Pelien vetäytyminen Steamista herättääkin nyt kysymyksiä siitä, onko Ubisoft tekemässä pikkuhiljaa täyttä siirtymää kohti omaa Uplay-palveluaan. Aikaisemmin jo esimerkiksi Electronic Arts on keskittynyt jakelemaan pc-pelejään oman Origin-palvelunsa kautta Steamin sijaan.

Useat Steamissa jo aiemminkin kaupatut Ubisoft-pelit ovat vaatineet Uplayn toimiakseen.

Lähde: PCGamesN, Giant Bomb

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Pelit vaatii kuitenkin sen uplayn toimiakseen hankki ne mistä tahansa ja steamin kautta ostaessa steami toimii vain ylimääräisenä DRM kerroksena, kun eivät ole integroineet mitään muita steamworksin ominaisuuksia vaikka olisivat helposti pystyneet.

Eikä tosiaan mikään ihmekään että on GMG, GamersGate, Humble Store, Amazon, etc. vielä saatavilla koska kaikkialta muualta peli aktivoituu suoraan uplayhin niinkuin fyysinenkin peli eivätkä kuitenkaan ole vielä pelin PC versiota kuitenkaan peruneet?

Voisi tosin olla erittäin mielenkiintoista tietää kuinka paljon Ubisofti ylipäätään myy pelejään suoraan Steamin kautta, tuollainen tupla-DRM sydeemi kuitenkin vihjaisi että niin paljon ettei ole vielä kannattanut erota.

Käyttäjän BadassBämbi kuva
BadassBämbi

Uplay oli ainakin Far Cry kolmosessa suurinta syöpää sitten Originin. Totta kai julkaisijat haluavat ylimääräiset välikädet pois mutta ei siitä kuluttajan ole pakko pitää.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Valve hermostunut ubin pelleilyyn. Niin ja itselläni uplay kaatoi koko koneen ja kun sen sait toimiiin niin winukka rupesi sekoileen....tuo uplay paska ei tule tälle koneelle enää.

Käyttäjän Yrmiö kuva
Yrmiö
Lainaus käyttäjältä BadassBämbi

Uplay oli ainakin Far Cry kolmosessa suurinta syöpää sitten Originin. Totta kai julkaisijat haluavat ylimääräiset välikädet pois mutta ei siitä kuluttajan ole pakko pitää.

No tämä. Uplay on vain niin turhake, että melkein tekee mieli harrastaa piratismia, ettei tarvitse katsella.

Käyttäjän Juhis815 kuva
Juhis815

Ennakkotilaajat varmaan eivät ole tyytyväisiä jotka tilasivat nuo pelit tuolta Steamista, sillä olen varma että ne eivät saa korvauksia tai jotain siltä väliltä.

Käyttäjän hessu80 kuva
hessu80

Viekö nuo steamit ja uuplayt koneesta tehoja kun jäävät taustalle rullaamaan pelatessa vai mikä nuissa on niin vastenmielistä?

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Itselläni toiminut koneissa moitteettomasti Originit, UPlayt ja Steami. Ikinä mitään ongelmia ja aion myös jatkossa käyttää näitä.

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV

no eipä tarvii näitäkää ostaa PC:lle sitte..

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä Lordo

Itselläni toiminut koneissa moitteettomasti Originit, UPlayt ja Steami. Ikinä mitään ongelmia ja aion myös jatkossa käyttää näitä.

Steam ja Origin ovat toimineet molemmat ihan kohtalaisen hyvin. Uplay puolestaan tehnyt elämän helvetiksi. Pelkästään serveriongelmia ollut niin paljon, ettei mitään järkeä. Tallennuksia kadonnut kesken pelin, Uplay kaatuillut, ei yhteyttä serveriin ja ei pystyny pelaamaan yms. Uplay ja Ubisoft on täydessä boikotissa. En yhtään ihmettele jos porukkaa alkaa piratisoimaan näitä pelejä, kun sen avulla pelit pyörivät ilman ongelmia.

Harmittaa kun konsoleilla ei voi kiertää tuota Uplayta. Itse esim PS4:llä Trialsia pelatessa en ole kertaakaan päässyt kirjautumaan sisään Uplay palveluun. Olen yrittänyt reilu 50 kertaa logata sisään ja aina tullut erroria.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nämä taustaohjelmat on nimenomaan yksi niistä syistä minkä takia ei halua pc:lle siirtyä pelailemaan. Onhan toki konsoleillakin Uplay olemassa Ubin peleissä mutta käsittääkseni se ei ole missään taustalla vaan sinne voi halutessaan kirjautua tai pistäytyä vaikka hakemassa niitä (ubi?)pisteillä saatavia "extroja".

Ubisoft on kyllä yksi paskimpia julkaisijoita pc-maailmassa: tahallaan rajoitettuja pelejä, jotka vaativat vielä oman ohjelmansa taustalle pörräämään. Soisin että Steam jäisi ainoaksi ohjelmaksi, se kun on kai ymmärtääkseni se isoin ja suosituin, sekä ennen kaikkea pidetyin ja toimivin. Tosin paras olisi kun ainakin fyysiset pelit toimisivat kuten ennen, eli ilman mitään turhia taustahärveleitä.

Muistan kun en joskus halunnut edes Steamia koneelleni mutta siihen tottui kai sitten Half-Lifen myötä. En kuitenkaan edelleenkään halua mitään ylimääräisiä ohjelmia koneelle yhtä tai paria peliä varten. Pelikin on jo itsessään ohjelma, joten ärsyttää asennella EA:n tai Ubin pelien takia jotain turhaa taustahärdelliä. Itse asiassa en ole ostanut yhtään peliä pc:lle, jonka taustasetteihin ei riittäisi Steam.

En kannusta piratismiin mutta nykyään saa selvästi paremman pelin kun piratisoi sen. Ostaa sen alkuperäisen hyllyyn/Steamiin/Originiin/uPlayhin niin ei ole pelkkä varas ja sitten se taustaohjelmitta ja ongelmitta toimiva piraattiversio onkin "laillinen" varmuuskopio.

Nostoja