Street Fighter V saapuu ensi viikolla – tätä kaikkea peliin lisätään päivityksillä / Uutiset / pelaaja.fi

Street Fighter V saapuu ensi viikolla – tätä kaikkea peliin lisätään päivityksillä

13.02.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Street Fighter V:n julkaisun ollessa enää vajaan viikon päässä on Capcom antanut osviittaa hieman peliin kaavailemistaan suurista sisältöpäivityksistä.

Ensimmäinen satsi päivityksiä peliin saadaan maaliskuun tienoilla, jolloin Capcom laajentaa Street Fighter V:tä niin pelin omalla kauppapaikalla kuin myös tuoreella Challenge-tilalla. Pelin kauppapaikan kautta pelaajat pääsevät ostamaan sekä pelaamalla ansaittavan virtuaalivaluutan että myös oikean rahan voimin esimerkiksi uusia asusteita kuten tietysti myös peliin julkaistavia lisäsisältöhahmoja. Ensimmäinen lisäsisältöhahmo saapuukin peliin sopivasti maaliskuussa ja se on Street Fighter III:sta alunperin tuttu Alex.

Street Fighter V:n perustarinatilassa ansaittavat lisäasusteet saapuvat myös lunastettavaksi nimenomaan pelin oman kauppapaikan kautta. Ilmeisesti niihin ei ole mahdollista päästä käsiksi siis ennen pelin kauppapaikan avautumista.

Challenge-tila on nimensä mukaisesti vuorostaan erilaisiin haasteisiin keskittyvä pelimoodi, jonka pääosuudet koostuvat Trials- ja Extra Battle -haasteista. Trials on pääpiirteiltään Street Fighter IV:stä tuttu hahmokohtaisia komboiskuja pelaajille opettava kokonaisuus, kun taas Extra Battle päästää pelaajat taistelemaan tavanomaista erikoisempia tekoälyvastuksia vastaan. 

Kaksi muuta Challenge-tilan osuutta ovat Target ja Battle Tips. Battle Tipsin kautta Capcomin on tarkoitus auttaa pelaajia syventymään kuhunkin pelin pelattavaan hahmoon, kun taas Target tarjoaa päivittäisiä haasteita, joilla pelaajat voivat ansaita varsinkin virtuaalivaluuttaa.

Maaliskuun jälkeen Street Fighter V on päivittymässä kuluvan vuoden aikana myös vielä ainakin pitkin huhti-syyskuuta. Kesäkuussa Capcom tuo peliin ilmaiseksi välipätkillä varustetun syvällisemmän tarinatilan ja muina kuukausina se jatkaa pelin hahmotarjonnan kasvattamista. Alexin ohella Street Fighter V:n taistelijakaartiin ovat vielä tämän vuoden aikana liittymässä niin Guile, Ibuki, Balrog, Juri kuin myös Urien.

Julkaisussaan Street Fighter V sisältää sekä hahmojen taustarinoita tähdittävän kepeämmän tarinatilan, selviytymistilan, harjoitustilan sekä tietysti moninpelipuolenkin. Pelin verkkopuoltakin Capcom on päivittämässä vielä maaliskuussa, sillä julkaisussa pelin nettiaulat mahduttavat sisäänsä kerralla vain kaksi pelaajaa. Päivityksen jälkeen määrä kasvaa kahdeksaan pelaajaan. Päivitys tuo mukanaan myös katsojatilan.

Pelaamaan Street Fighter V:tä päästään niin PlayStation 4:llä kuin pc:lläkin 16. helmikuuta.

Lähde: Capcom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En nyt yhtäkkiä keksi juuri paljoa huonompaa maksullista DLC-kamaa kuin hahmot taistelupelissä. Kyseessä kuitenkin se peligenren tärkein sisältö.

No, eivät sentään enää tee niitä typeriä useita eri versioita pelistään.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä zappah

En nyt yhtäkkiä keksi juuri paljoa huonompaa maksullista DLC-kamaa kuin hahmot taistelupelissä. Kyseessä kuitenkin se peligenren tärkein sisältö.

Jännittävin Street FIghter V:n suhteen onkin nyt nähdä, miten paljon pelaajia pakotetaan pelaamaan peliä, että he voivat saada kyseiset hahmot ilmaiseksi. Hyvässä lykyssä lisäsisältöhahmoista muodostuu hyvä uusi kannustin pelin pelaamiselle. Huonossa tapauksessa tosin faneja onkin sitten erittäin helppo turhauttaa.

Nostoja