007-kehittäjä kellahti yli 20 vuoden toiminnan jälkeen / Uutiset / pelaaja.fi

007-kehittäjä kellahti yli 20 vuoden toiminnan jälkeen

7.12.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
007-kehittäjä kellahti yli 20 vuoden toiminnan jälkeen

Itsenäinen brittiläisyhtiö Eurocom on talousjamansa myötä päätynyt Englannin lain mukaiseen yrityssaneeraukseen. Tapahtuman seurauksena yhtiö on joutunut irtisanomaan kaikki työntekijänsä ja näin myös lopettamaan toimintansa.

Vuonna 1988 perustettu pelitalo irtisanoi kaksi viikkoa sitten valtaosan työntekijöistään. Jäljelle jäi vain 42 ihmistä, joiden voimin Eurocomin oli tarkoitus lähteä keskittymään mobiilipeleihin.

Eurogamerin saaman tiedotteen mukaan Eurocomille teki hallaa erityisesti pc- ja konsolipelien laskenut kysyntä, mikä supisti työtarjontaa. Yhtiö on saanut vastaansa myös kovaa kilpailua kehittäjiltä, jotka pystyvät toimimaan halvemmalla sijaintinsa ansiosta.

Eurocom muistetaan tällä hetkellä erityisesti 007-peleistään. Se kehitti muun muassa Wiin Goldeneye 007 -pelin sekä lytätyn 007 Legendsin. Vuosien varrella se työsti myös monia muitakin linsessipelejä ja hoiti useita erilaisia konsolikäännöksiä.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Baron kuva
Baron

007 Nightfire, yhä edelleen_paras_Bond_peli.

Harmi, että jostain kumman syystä Eurocomilta katosi ote kehittämisestä ja harppaus uuteen sukupolveen ei onnistunut mitenkään... Sääli... Nightfirea pelaa vieläkin mielellään... Näitä uusia ei niinkään. Siinä syy alentuneisiin myyntimääriin. Piste.

Käyttäjän Marttijuntti kuva
Marttijuntti

Se on aina surullista kun pitkään alalla pyörinyt studio suljetaan.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Quantum of Solace oli viime vuosien parhaita 007-pelejä, mutta se taisikin olla Treyarchin kehittämä. Nightfiresta on kyllä todella hyvät muistot... Oli se niin hyvä peli aikoinaan.

Käyttäjän Armaceptor kuva
Armaceptor

Eikö Eurocom tehnyt myös Crash Bashin? Kenties paras partypeli ikinä!

Nostoja