Scififantasian voimaan luottava avoimen maailman roolipeli ELEX päivättiin / Uutiset / pelaaja.fi

Scififantasian voimaan luottava avoimen maailman roolipeli ELEX päivättiin

2.06.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Saksalaisen Piranha Bytes -studion uusin peli ELEX on saanut julkaisupäivän. Gothic- ja Risen-sarjoista aiemmin tunnetun kehittäjän ensimmäinen täysin uusi pelinimike toviin saapuu PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Windows-koneille 17. päivä lokakuuta.

Yksinomaan fantasiakeskeisen maailman sijaan ELEX luottaa tällä kertaa enemmän myös scifin voimaan, vaikka taikuuden kaltaiset asiat tuntuvat olevan edelleen myös osa pelin universumia. Noin muuten tarjolle saadaan runsaasti päätöksien tekemistä, jäykähköä keskieurooppalaista roolipelitoimintaa ja rakettirepun tuella tapahtuvaa avoimen maailman tutkiskelua.

ELEXin tavoittelemaan tunnelmaan voi uppoutua pelin tuoreella animaatiotrailerilla. Oheen on upotettu myös noin kuukauden vanha pelikuvatraileri tuotoksesta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No olipas erilaiset trailerit. Melkein kuin eri pelit. Uudemmasta saa kuvan että tuossa hypittäisiin jotenkin aikakausien tai muiden välillä ja jäi sen kautta vähän epäselväksi mikä on homman nimi. Vai kuvastiko tuo eri jengejä tai vastaavia? Mikäli jälkimmäinen niin onpa harhaanjohtavalla tavalla tehty, ainakin itse kiinnostuin nimenomaan tuosta vaihtelusta ja että mikä sen idea on. Vanhempi pelikuvavideo olikin aika peruspelin näköistä, ei mitään kauhean ihmeellistä.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Ehdottomasti kiinnostavan oloinen. Scififantasia on omaan makuuni todella kiehtovaa, mutta en ihan hirvesti odota Piranha Bytesiltä mitään ihmeellistä saapuvan. Pelivideot, uudemmatkin, näyttävät ehkä vähän kököiltä ja kankeilta. On sitä paskempaakin pelattu ja silti nautittu (esim. Mars War Logs), joten voi tämä ihan positiivisesti yllättääkin, vaikka taistelu ei edustaisikaan ihan pelien kärkipäätä.

EDIT: tuossa ihan hyvä previkka pelistä. Tosin video on saksaksi, mutta saa siitä silti vähän enemmän käsitystä mikä meno pelissä on.

https://www.youtube.com/watch?v=mMfazwRmREI

Käyttäjän bumdle123 kuva
bumdle123

Pelissä joko seikkaillaan 3 eri ajan tai ulottuvuuden välillä tai sitten nuo ovat factioneja joista valitaan ja gameplayn kannalta näyttää ehkä vähän kankealta mutta se voi myös olla matala fps joka sen aiheuttaa.