Pelien kokeiluversioita pursunneet demolevyt ovat jääneet historiaan jo aikapäiviä sitten, mutta sehän vain tarkoittaa, että niiden nostalgia-arvo on tänä päivänä huipussaan. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta muutamilta indiekehittäjiltä, jotka ovat nyt yhteisvoimin julkaisseet oman digitaalisen demolevynsä koko internetin ihmeteltäväksi.

Ilmaiseksi Itch.io-sivustolta ladattavissa oleva ”levy” kantaa nimeä Haunted PS1 Demo Disc 2020 ja se kokoaa yhteen 17 alkuperäisen PlayStationin innoittamaa kauhupeliä. Demon tyyli on sekin tehty vuosituhannen vaihdetta mukaillen, mikä näkyy niin sen käyttöliittymässä kuin taidemateriaalissakin.

Demolevyn pelitarjonta koostuu oikeasti saatavilla tai työn alla olevista projekteista, joita piisaa myös moneen lähtöön yhteisistä teemoista huolimatta. Tarjolla on esimerkiksi ensimmäisen persoonan rullaluistelukauhua tarjoava Orange County, hieman suoraviivaisemmin Silent Hillin henkeen luotu Heartworm sekä Sauna 2000, jossa sytytetään saunaa erittäin suomalaisissa tunnelmissa. Hrrr…

Täyden listan peleistä ja kehittäjistä löytää myös Haunted PS1 Demo Disc 2020:n Itch-sivulta. Ohessa traileri sekä siitä että tietysti myös Sauna 2000:sta.

Lisää luettavaa