Sukella takaisin 90-luvun demolevyhuumaan Haunted PS1 Demo Disc 2020:lla – mukana kuumaakin kuumottavampi Sauna 2000 / Uutiset / pelaaja.fi

Sukella takaisin 90-luvun demolevyhuumaan Haunted PS1 Demo Disc 2020:lla – mukana kuumaakin kuumottavampi Sauna 2000

6.02.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Sauna2000, Haunted PS1 Demo Disc 2020, demo, demolevy, Itch.io, indie, nostalgia, retro

Pelien kokeiluversioita pursunneet demolevyt ovat jääneet historiaan jo aikapäiviä sitten, mutta sehän vain tarkoittaa, että niiden nostalgia-arvo on tänä päivänä huipussaan. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta muutamilta indiekehittäjiltä, jotka ovat nyt yhteisvoimin julkaisseet oman digitaalisen demolevynsä koko internetin ihmeteltäväksi.

Ilmaiseksi Itch.io-sivustolta ladattavissa oleva "levy" kantaa nimeä Haunted PS1 Demo Disc 2020 ja se kokoaa yhteen 17 alkuperäisen PlayStationin innoittamaa kauhupeliä. Demon tyyli on sekin tehty vuosituhannen vaihdetta mukaillen, mikä näkyy niin sen käyttöliittymässä kuin taidemateriaalissakin.

Demolevyn pelitarjonta koostuu oikeasti saatavilla tai työn alla olevista projekteista, joita piisaa myös moneen lähtöön yhteisistä teemoista huolimatta. Tarjolla on esimerkiksi ensimmäisen persoonan rullaluistelukauhua tarjoava Orange County, hieman suoraviivaisemmin Silent Hillin henkeen luotu Heartworm sekä Sauna 2000, jossa sytytetään saunaa erittäin suomalaisissa tunnelmissa. Hrrr...

Täyden listan peleistä ja kehittäjistä löytää myös Haunted PS1 Demo Disc 2020:n Itch-sivulta. Ohessa traileri sekä siitä että tietysti myös Sauna 2000:sta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Aivan loistava setti, vaikka kaikkia en jaksanut kerralla kokeilla. Varsinkin Sauna2000 oli iloinen yllätys. Muutama demo on aika jäätävää sekoilua.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Pakko kai tämä on käydä tsekkaamassa.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Sauna vaikutti oikein lupaavalta. Tuli jo kesäiset Suomifiilikset. :)

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Hyvät kommentit tuossa Sauna2000-trailerilla, kuten "paskalla vois käyä", "lukenu liian monta kertaa" ja "kerralla perkele".

Nostoja