Suloisen murhaava Shadowgate vaanii taas pian henkeäsi / Uutiset / pelaaja.fi

Suloisen murhaava Shadowgate vaanii taas pian henkeäsi

24.07.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

80-luvun lopulla viattomia sieluja jahdanneen Shadowgaten paluu on käsillä. Yhdysvaltalaisen Zojoi-studion toimesta kehitelty Shadowgate-uusioversio on saanut nyt julkaisupäivän, joka osuu Steamissa elokuun 21. päivälle.

Kickstarter-rahoituksen avulla työstetty uusi Shadowgate pyrkii nimenomaan tuomaan alkuperäisen Shadowgaten takaisin muutamin modernein jipoin. Peli luonnollisesti näyttää vuonna 2014 paremmatlta kuin mitä se oli lähes 30 vuotta sitten, minkä ohella muun muassa pelin rakennetta ja pulmia on hiottu myös järkevämpään suuntaan.

Vanhan koulukunnan henkeä uusioversiokaan ei ole ilmeisesti kuitenkaan menettänyt. Seikkailu uudessakin Shadowgatessa hoituu edelleen hyvin klikkailupainotteisessa hengessä, minkä lisäksi kuolema vaanii aikalailla joka nurkassa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Yksi klassisimmista NES-peleistä, joka oli ennen internetin ihmeellistä maailmaa lähestulkoon mahdoton läpäistä. Muistan edelleen kuinka veljeni tilasi jostain postin kautta A4:lle tulostetut läpipeluuohjeet tästä, jonka ansiosta vuosia kesken ollut peli saatiin viimein päätökseen.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Muistan sen hetken 90-luvun vaihteessa kun luin lehdestä tän pelin arvostelua. Tuijotin kuvia ja kuvittelin mielessäni kuinka vaikea peli onkaan. Nyt ajattelen, että saahan se olla vaikka kuinka vaikea, jos järkevällä ajattelulla ei pelissä pääse juurikaan eteenpäin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En tiedä vertailenko nyt puuroja ja vellejä mutta itse taidan tyytyä Legend of Grimrockiin.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy
Lainaus käyttäjältä zappah

En tiedä vertailenko nyt puuroja ja vellejä mutta itse taidan tyytyä Legend of Grimrockiin.

Juu ei noi kyl oo yhtään käsittääkseni samanlaisia pelejä. Oon tosin pelannu vaan tätä shadowgatee. Älyttömän vaikee oli mut silti jakso pentuna jauhaa vaikkei päässy ku parissa ekassa huoneessa pyöriin eikä ikinä eteenpäin.:P