Suomalainen Cities: Skylines ja karmiva We Happy Few matkaavat konsolien suuntaan / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalainen Cities: Skylines ja karmiva We Happy Few matkaavat konsolien suuntaan

4.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Microsoft on paljastanut uuden joukon kolmannen osapuolen pelejä, jotka ovat matkalla Xbox Onelle.

Joukkioon mahtuu tällä kertaa peräti sinivalkoista väriä, sillä tampereilaisen Colossal Orderin Cities: Skylines -kaupunkirakentelupelin on määrä tehdä "konsolidebyyttinsä" ensi vuonna Microsoftin tuoreimmailla kotikonsolilla. Xbox Onelle matkaansa tekee nyt myös Ron Gilbertin ja Gary Winnickin joukkorahoitettu seikkailupeli Thimbleweed Park, jonka on myös tarkoitus saada vielä myös oma Windows 10 -versionsa.

Useita tuotoksia on saapumassa Xbox Onella myös sen early access -henkisen Preview-peliohjelman kautta. Näihin lukeutuvat niin alkujaan viime maaliskuussa julkistettu seikkailupeli We Happy Few, selviytymispelit Sheltered ja Ark: Survival Evolved, neljän pelaajan mätkintäpeli Rivals of Aether kuin myös kovin Terraria-henkinen 2D-tieteisseikkailupeli Starbound.

Ohessa joukko Microsoftin Gamescom-lehdistötilaisuudessa näytettyjä trailereita kolmannen osapuolen peleihin liittyen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Hmph. Hyvä, että tulevat, mutta ikävää, jos ovat yksinoikeuksia.

Käyttäjän Squalo FIN kuva
Squalo FIN
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Hmph. Hyvä, että tulevat, mutta ikävää, jos ovat yksinoikeuksia.

Ainakin Cities Skylines:in alussa sanottiin "First on Xbox ONE" eli luultavasti tulee PS4:lle myöhemmin.

Käyttäjän Blastyk kuva
Blastyk

Ei vaan voi ymmärtää niitä, jotka Cities: Skylinesia vääntäisivät konsolilla. Vähän kuin pelaisi CoDia Guitar Hero-kitaralla.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Blastyk

Ei vaan voi ymmärtää niitä, jotka Cities: Skylinesia vääntäisivät konsolilla. Vähän kuin pelaisi CoDia Guitar Hero-kitaralla.

Riippuu nyt ihan miten konsoliversio on toteutettu.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

En kyllä minäkään usko, että Citiesistä sais kovinkaan miellyttävän konsolipadillä. Jos Wii U:lle tekisivät niin kosketusnäyttö olis erittäin toimiva ratkaisu, mutta sitä tuskin näemme, ikävä kyllä. Eiköhän se hiiri ja näppis kombo ole se paras ratkaisu silti melkein mihin tahansa peliin.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Cities: Skylinesta puheen ollen: kuukauden päästä järjestettävässä Traconissa Karoliina Korppoo tulee kertomaan pelin luonnista ja kuinka pieni peliyritys Suomessa toimii. Ohjelma pidetään sunnuntaina klo 13 - 13:45 Talvipuutarhassa .

https://kompassi.tracon.fi/events/traconx/programme/

Itse en ole kyseistä peliä pelannut (sillä PC:ni on edennyt jurakaudelta vasta liitukaudelle), mutta aion ehdottomasti mennä katsomaan tuon silkasta mielenkiinnostani. Olisi nimittäin kiva kuulla välillä jostain muustakin suomalaisesta pelistudiosta, kuin ainaisesta Roviosta. Muutenkin olen varsin tyytyväinen Traconin videopeliohjelmien määrään, sillä ne kiinnostavat itseäni huomattavasti enemmän kuin useimmat manga- tai animeluennot.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Voin ihan pokkana väittää että cities skyline sopii padillakin pelaamiseen ihan hyvin. Valtaosa ajastahan kuluu vain teiden vetämiseen ja sitten niiden reunojen maalaamiseen. En väitä etteikö se olisi yhtä helppoa kuin hiirellä, mutta paljon paremmin se ainakin suijuisi kuin jonkun rts pelin pelaaminen. Että jos ei konetehot riitä niin hankkikaa vain konsolille. Modien puute on miinus, mutta kenties sekin saadaan tulevaisuudessa Fallout nelosen myötä sekaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

En nyt kovin hyvää kokemusta nää silmissäni Cities: Skylinessä ohjaimella, mutta kai siinä voi näppistä ja hiirtäkin käyttää konsolilla. Mitä noihin modeihin tulee niin ilman paria elämää helpottavaa voin sanoa, että peli on erittäin pain in the ass pelattava, lykkyä tykö jyrätessä hylättyjä rakennuksia ohjaimella kolmen sekunnin välein ilman sitä auto dozer modia vai mikä sen nimi oli. Eri asia sitten jos ne oikeesti tekee tästä ohjaimella pelattavan ja sisältää muutoksia tuohon aspektiin pelissä.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Toivottavasti eivät ole yksinoikeuksia. Olisi kyllä perseestä. Onneksi tuo Ark toimii jotenkin omalla koneella joten pitää joskus ostaa.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Yhdenkään peleistä ei ole kerrottu olleen yksinoikeus, Arkin tulo PlayStation 4:lle on ollut tiedossa myös jo useamman kuukauden.