Suomalainen pelimuseo tekee tuloaan Tampereelle / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalainen pelimuseo tekee tuloaan Tampereelle

25.03.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Suomalaisen pelaamisen historia on saamassa oman pelimuseonsa Tampereelle. Museokeskus Vapriikkiin sijoitettava museo on tarkoitus perustaa osin joukkorahoituskampanjan voimin, mitä Suomessa ei ole tietävissä tehty koskaan aikaisemmin.

Tarkoituksena Suomen pelimuseosta on löytyä monenlaista pelaamiseen liittyvää nähtävää, mutta ensisijaisesti se on keskittymässä nykyisten suunnitelmien mukaan juuri elektronisiin peleihin. Hankkeen takana ovat niin Tampereen yliopisto, keräilijäryhmä Pelikonepeijoonit kuin myös Mediamuseo Rupriikki.

Tarkempia lisätietoja Suomen pelimuseosta tullaan kuulemaan ensi viikolla, jolloin Tampereella järjestetään varsinainen julkistamistilaisuus aiheesta.

Lähde: Visionist, Iltalehti/STT

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86

Digitaalisia?

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Gamer86

Digitaalisia?

"Elektroninen" lienee täällä terminä kieltämättä kuvaavampi. Digi tarttui lähinnä uutiseen, kun STT sattui termiä käyttämään.

-Panu

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86
Lainaus käyttäjältä Riepu

Lainaus käyttäjältä Gamer86Digitaalisia?"Elektroninen" lienee täällä terminä kieltämättä kuvaavampi. Digi tarttui lähinnä uutiseen, kun STT sattui termiä käyttämään.

-Panu

Ymmärrän toki termit mutta että pelimuseo jossa pelit digitaalina

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Aika muikeeta. Saa nähdä ehdinkö raahautumaan paikalle tuohon tiedotustilaisuuteen. Tarkoitus on ainakin vierailla siellä jossain vaiheessa, C64-settiä kiinnostaa nähdä aina. Harmi että tradesin aikoinaan oman C64c-mallin kansiolliseen jääkiekkokeräilykortteja. Näin jälkiviisaana varmaan tyhmin kauppa ikinä. Eikä ollut edes mitään kovin erikoisia kortteja.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Iso peukku tälle!

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Tampereella ei ole tullut piipahdettua muuten kuin lähinnä läpikulkumatkalla etelään. Poikkeuksen tähän sääntöön tekee kumminkin Tampereen Tracon, jonne olisi tarkoitus mennä tänäkin vuonna (joskin tuo museo ei varmana ehdi valmiiksi vielä siihen mennessä). Pitää siis palata astialle uudestaan vuoden 2016 Traconin aikoihin...