Suomalainen pelisarjakuva kääntyy televisiokomediaksi / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalainen pelisarjakuva kääntyy televisiokomediaksi

5.11.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Miha Rinteen peliaiheinen sarjakuva Matkailua pelialalla on kääntymässä näytellyksi komediasarjaksi. Uuden komedian tuottamisesta on vastaamassa Yleisradio, jolle sen on käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Rinteen ystävä Jarno Elonen.

Rinne itse on mukana sarjan teossa luomassa sekä grafiikkaa että animoituja kohtauksia televisiosovitusta varten. Luonnollisesti hän on lisäksi auttanut myös sarjan käsikirjoituksessa antamalla sitä varten ideoita varsinkin kohtauksista, joita hän ei päätynyt koskaan käyttämään omassa sarjakuvassaan.

Matkailua pelialalla on alkujaan nettisarjakuvana syntynsä saanut fiktiivisistä pelinkehittäjistä kertova tarina, jonka tapahtumat pohjautuvat Rinteen omiin kokemuksiin alalla. Vuonna 2013 sarjakuvasta saatiin kauppoihin fyysinen versio joukkorahoituspalvelu Mesenaatin avulla.

Lähde: Miha Rinne

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zeppo kuva
zeppo

Pienenä knoppitietona mainittakoon, että myös ohjaajana toimiva Jarno Elonen on pelialan veteraaneja, toimien yli 10 vuotta Housemarquella koodaajana ennenkuin siirtyi ohjauspuolelle.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Vielä muutama vuotta sitten ei olisi uskonut, mutta nykyään Ylen kanavat ovat käytännössä ainoat TV-kanavat mitä jaksan edes viikottain avata. Tästä tulee varmaan taas yksi ihan pätevä syy putsata digiboxi pölyistä Docventuresin ja Noin Viikon uutiset rinnalle.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Oli niin hauska sarjakuva, että toivon kaikkea hyvää tv-sarjalle. Toivon kovasti, että mukaan saadaan kohtaus, jossa Hiroshi Yamauchi tulee raivoamaan opiskelijakaksikolle suomen kielellä. Kuka suomalainen voisi esittää Yamauchia? Se on kuitenkin varmaa, että Ice Hair:ia voi näytellä vain joku todella kova jätkä.

Nostoja