Suomalainen piraattiräiskintä hiipi PS3:lle vuosien odotuksen jälkeen

Pitkän hiljaiselon jälkeen kotimainen Rust Buccaneers on herännyt kuolleista ja saanut julkaisunsa PlayStation 3:lla.

18.12.2013 14:00

Jotkut saattavat muistaa lukeneensa vuosia sitten pelistä nimeltä Rust Buccaneers. Pienen suomalaisen Pixolane-yrityksen arcade-henkinen meritaistelupeli nousi puheeksi vuonna 2009 ja sen oli määrä saada julkaisunsa jo kaksi vuotta myöhemmin. Kauppoihin päätymisen sijaan peli katosi kuitenkin käytännössä tyystin kartalta julkaisuongelmien johdosta, kunnes jälleen kuluvalla viikolla se alkoi näyttää taas elonmerkkejä.

Tänään keskiviikkona Rust Buccaneers on pitkän odottelun jälkeen saapumassa PlayStation 3:lle Euroopan PlayStation Storen kautta. Kahdeksan euron hintainen peli tarjoaa lintuperspektiivistä kuvattua moderneilla piraateilla väritettyä botskitoimintaa 36 eri kulkuvälineen muodossa niin yksinpelin kuin moninpelitilojenkin kanssa. Meritaisteluja kun myös harrastetaan, on luonnollisesti vesifysiikoihin pyritty lisäksi panostamaan.

– Pelinkehitys oli enempi tai vähempi tauolla lähes vuosia, mutta kovan työn jälkeen saimme pelin valmiiksi yhden huoneen toimistossa kahden miehen voimin. Peliä työstettiin pääasiassa vapaa-ajalla loppuvaiheessa. Koskaan ei kannata antaa periksi, Pixolanen perustajäsen Thomas Wahlberg kuvailee.

Kokoversion ohella Rust Buccaneersista on PlayStation Storessa parhaillaan saatavilla myös kokeiluversio kiinnostuneita varten. Alta voi myös kurkata pelin tuoreimman trailerin.

Lähde: Pixolane

Lisää luettavaa