Suomalaisen Bugbearin näyttävä romurallipeli pyytää pelaajien apua / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalaisen Bugbearin näyttävä romurallipeli pyytää pelaajien apua

31.08.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13

Kotimaista autopeliosaamista jo usean vuoden ajan väläytellyt Bugbear Entertainment on tuonut Next Car Game -peliprojektinsa takaisin parrasvaloihin. Helmikuussa alkujaan julkistettu tuotos on nyt vahvistunut eräänlaiseksi Flatout-sarjan seuraajaksi, jonka on määrä tuoda romurallihenkinen kaahaaminen nykypäivään.

Flatout ei ole kuitenkaan ainut peli, joka on auttanut muovaamaan Next Car Gamea. Peli toki luottaa holtittomaan ja vauhdikkaaseen ajamiseen, mutta lisänä mukana ollaan myös näkemässä niin Street Rod -henkisiä laajoja kustomointimahdollisuuksia kuin myös Destruction Derby -sarjan inspiroima taktinen, pelattavuuteen vaikuttava vahinkomallinnus.

Uutuuspelin konepellin alla hyrrää Bugbearin oma ROMU-pelimoottori, joka on luotu korostamaan varsinkin aggressiivisten ajokisojen karua kauneutta. Next Car Gamessa pelaajille halutaan nimenomaan antaa laaja tunne siitä, miten alla oleva vanha autonrämä suoriutuu kovakouraisilla radoilla, minkä pitäisi tuoda jykevyyttä varsinkin törmäystilanteisiin. Tähän pelin kerrotaan pystyvän simuloimalla kilpailujen keskellä "kaikkea" aina ratojen pomppujen vaikutuksista moottorin käymiseen.

Bugbear on työskennellyt pelin parissa nyt yli vuoden verran ja tuottanut siitä varhaisen version yli miljoonalla dollarilla. Pelijulkaisijat eivät ole kuitenkaan uskoneet, että peli-idea sopisi tarpeeksi laajalle yleisölle, miksi pelitalo pyytääkin nyt pelaajien apua kehitysprosessin seuraavissa vaiheissa.

Next Car Game on parhaillaan ennakkotilattavissa sen omilta kotisivuilta, mikä on Bugbearin keino kerätä lisävaroja pelinsä valmistelua varten. Kickstarter olisi toki kiinnostanut yhtiötä, mutta Suomen lainsäädäntö sekä Yhdysvaltojen ulkopuolella asustaminen olisivat ilmeisesti tuottaneet yhtiölle kyseisellä saralla mutkia matkaan.

Bugbear antaa ymmärtää, ettei projekti välttämättä kaadu, vaikka rahaa ei alkaisikaan sataa kaatamalla. Luonnollisesti pelistä voisi vähemmillä rahoilla tulla kuitenkin vajanaisempi kokonaisuus kuin optimitilanteessa.

Rahoittajille kehittäjät lupaavat aikaista pääsyä pelin varhaiseen versioon. Sen avulla pelaajat voivat itse vaikuttaa pelin kehitykseen antamalla palautetta.

Ainakin alustavasti Next Car Game on kehitteillä vain pc:lle. Sekä nykyisten että tulevien konsolienkin on kuitenkin kerrottu olevan vielä vaihtoehto, mikäli Bugbear saa tarpeeksi rahaa ja kysyntää käsiinsä.

Lähde: Nextcargame.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Aikalailla ainoastaan nuo ajopelit joissa metallia saa/pitää/täytyy mennä lyttyyn kiinnostavat minua joten pakkohan tuonne oli syytää rahaa. Harvemminhan sitä näkee tällaisia ajopelejä nykyään, aikoinaan oli kaikki Destruction Derbyt, Flatoutit, Carmageddonit yms...toki suht vasta tullut Dirt Showdown yritti jotain tämän suuntaista mutta se oli aikalailla pettymys, kaikki törmäykset tuntuivat todella tehottomilta ja autot tuntuivat liian kevyiltä.

Kyllähän myös noissa uusimmissa NFS on sitä mälläystä ollut mutta se onkin aika arcademaista ja eivätkä ne ole olleet niin hyviä kuin Criterionin vanhat Burnout pelit (tosin NFS Hot Pursuit oli kyllä hyvä kun pelikellossa näkyy 40h, parasta siinä oli tiukasti suunnitellut kentät ja taistelu kyttien kanssa. uusin Most Wanted oli meh) myöskin lisenssien takia autoja ei voi mällätä edes kunnolla.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Hienoa, että on valittu PC alustaksi, eipähän tarvitse kärsiä konsolityhmennyksestä. Tosin onhan tuossa negatiiviset puolensakin: PC:lle portatut konsolipelit vaativat aika tehottoman koneen, jolloin pelit pyörivät omalla PC:llänikin, mutta kun julkaisualustana on vain PC, saattavat minimivaatimukset olla jotain muuta kuin omassa läppärissäni (niin, onhan minulla pöytäkonekin, mutta se ei pärjää kannettavalle kuin prosessorin kellotaajuudessa). Mutta mikäli saavat tämän optimoitua myös huonoille koneille, niin silloin tämä on pakko-ostos!

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Nyt on housut märkänä.

IMAGE(http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20130603225716/leagueoflegends/images/6/66/Iffem_shut-up-and-take-my-money.jpg)

Käyttäjän Getari kuva
Getari

Isona flatout fanina tuo on pakko ostos ja on hienoa tukea firmaa ihan suoraan.

Käyttäjän Vilitsu kuva
Vilitsu

FlatOutit on kyllä yksiä parhaimpia autopelejä. Pitäähän se auttaa pelintekijöitä että saadaan taas jokunen hyvä autopeli maailmalle

Käyttäjän Flash kuva
Flash

Tuo vois olla mun seuraava autopeli minkä hommaisin Burnaut: Paradicen jälkee.

Käyttäjän Wolfman kuva
Wolfman

Kyllä tuo tuli itsekkin ennakkotilattua. Bugbear saa tehdä taas sitä minkä parhaiten osaa.

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

Tämä peli olisi kyllä hyvä syy hankkia peli PC. :) Toivon vain, että saavat pelin julkaistua sellaisena kuin ovat suunnitelleet sen olevan, eikä karsittuna versiona.

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa

Siksihän rakentavatkin PC:lle tätä, lupaavat että toimii myös 3-4 vanhoilla koneilla ja jos koneesta löytyy uutta tehokasta rautaa niin pääsee sitäkin hyödyntämään.

Käyttäjän VillNess kuva
VillNess

PS4! Please, en osaa kuvitella itteäni peli-PC:n kaa, oon niin onneton koneiden kaa jne jne.

Nostoja