Suomalaisen Supercellin osake-enemmistö Japaniin / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalaisen Supercellin osake-enemmistö Japaniin

15.10.2013 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
3

Clash of Clansistakin tuttu suomalainen pelinkehittäjä Supercell on myynyt osake-enemmistönsä. Japanilainen verkko- ja mobiilioperaattori SoftBank ja sen alaisuudessa toimiva peliyhtiö GungHo ovat hankkineet Supercellin 51 prosentin osake-enemmistön 1,1 miljardilla eurolla.

Omistajanvaihdoksesta huolimatta Supercellin pääkonttori pysyy yhä Suomessa, mikä olikin yksi kaupan ehdoista. Myös Supercellin osakkeet siirretään osakeyhtiölle, jonka SoftBank ja GungHo perustavat Suomeen.

Supercellin toimitusjohtajan ja perustajan Ilkka Paanasen mukaan kauppa edesauttaa Supercelliä kehittymään todella globaaliksi peliyhtiöksi. 

- Tämä vie meidät paljon nopeammin kohti meidän missiota, Paananen kommentoi Helsingin Sanomille.

SoftBank lukeutuu maailman suurimpiin mobiilioperaattoreihin, kun taas GungHo tunnetaan etenkin japanilaispelaajien keskuudessa muun muassa Ragnarok- ja Puzzle & Dragon -peleistä. GungHo hankki aiemmin tänä vuonna omistukseensa myös kulttikehittäjä Goichi "Suda 51" Sudan pelistudion Grasshopper Manufacturen.

Lähde: Helsingin Sanomat

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

Aika jännä että Gung Ho osti firman (SoftBankin kanssa). Firma tuntuisi laajentavan enemmänkin. Ei ihmekään kun tuottaa sellaisia rahamääriä.

Super Cell on varmasti ihan hyvä sijoitus. Tuntuu että firman toimintatapa (pienet kehittäjäryhmät) on melkoisen toimiva. Toisaalta haasteena on tietysti se että rahanteko jatkuu tulevaisuudessakin. Mobiilimarkkinoilla ei ole brandien tuntemusta kovin paljon, mikä on suuri ongelma.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Kovat hillot kääri pari tyyppiä tuosta kaupasta. Ei siinä, kovaa kotimaista osaamista. Tällaista ehdottomasti lisää!

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Pitäisiköhän pistää pulju pystyyn?

Nostoja