Suomalaiskehittäjä jyräsi pelijätti EA:n mobiilipelimarkkinoilla / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalaiskehittäjä jyräsi pelijätti EA:n mobiilipelimarkkinoilla

23.12.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Suurmenestystä lyhyessä ajassa niittänyt helsinkiläinen Supercell-pelitalo jatkaa merkkipaalujen kaatamista. Mobiilisovellustilastoja seuraava App Annie raportoi, että yhtiö oli marraskuussa eniten iOS-laitteilla liikevaihtoa tuottanut julkaisija.

Saavutus on hyvinkin merkittävä, sillä yhtiöllä on parhaillaan App Storessa jaossa vain kaksi peliä: ilmainen maatalouspeli Hay Day sekä ilmainen strategiapeli Clash of Clans

Vielä viime kuussa kärkisijaa pitäneellä Electronic Artsilla on kauppapaikalla App Annien mukaan peräti yli 900 sovellusta. Sijalla neljä istuvalta Rovioltakin on tarjolle ilmaantunut sovelluksia yli 20.

Tuloja Supercell saa teoksistaan tarjoamalla pelaajille mahdollisuuden käyttää oikeaa rahaa pelaamisen jouduttamiseksi. Sanomalehti New York Times raportoi viime lokakuussa, että Supercellin pelit ovat tuottaneet tällä tavoin 500 000 dollaria päivässä.

Marraskuussa Supercell palktiin Suomessa vuoden pelinkehittäjänä. Se myös nimettiin aikaisemmin tässä kuussa Pohjoismaiden parhaaksi startup-yritykseksi Nordic Startup Awards -gaalassa.

Lähde: App Annie, Gamasutra, Kauppalehti

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Viltsu300 kuva
Viltsu300

Suomalaisten pelit on perseestä

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa
Lainaus käyttäjältä Viltsu300

Suomalaisten pelit on perseestä

Miksi ne ovat perseestä?

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Clash of Clans on kyllä mainio, välillä vaan ketuttaa kun rakentajia on niin vähän...ja olisi niin helppo ostaa pari lisää...aavistuksen liian korkeat hinnat mielestäni, mutta selvästi muut ovat toista mieltä.

Käyttäjän Kimppis kuva
Kimppis
Lainaus käyttäjältä Jarppa

Miksi ne ovat perseestä?

Kasuaali-mobiili.

Ei sen puoleen, että itse olisin sitä mieltä, mutta tuolla sitä voi perustella.

Nostoja