Suurmenestystä lyhyessä ajassa niittänyt helsinkiläinen Supercell-pelitalo jatkaa merkkipaalujen kaatamista. Mobiilisovellustilastoja seuraava App Annie raportoi, että yhtiö oli marraskuussa eniten iOS-laitteilla liikevaihtoa tuottanut julkaisija.

Saavutus on hyvinkin merkittävä, sillä yhtiöllä on parhaillaan App Storessa jaossa vain kaksi peliä: ilmainen maatalouspeli Hay Day sekä ilmainen strategiapeli Clash of Clans

Vielä viime kuussa kärkisijaa pitäneellä Electronic Artsilla on kauppapaikalla App Annien mukaan peräti yli 900 sovellusta. Sijalla neljä istuvalta Rovioltakin on tarjolle ilmaantunut sovelluksia yli 20.

Tuloja Supercell saa teoksistaan tarjoamalla pelaajille mahdollisuuden käyttää oikeaa rahaa pelaamisen jouduttamiseksi. Sanomalehti New York Times raportoi viime lokakuussa, että Supercellin pelit ovat tuottaneet tällä tavoin 500 000 dollaria päivässä.

Marraskuussa Supercell palktiin Suomessa vuoden pelinkehittäjänä. Se myös nimettiin aikaisemmin tässä kuussa Pohjoismaiden parhaaksi startup-yritykseksi Nordic Startup Awards -gaalassa.

Lähde: App Annie, Gamasutra, Kauppalehti

Lisää luettavaa