Suomalaiskrakkeria solvannut entinen Sony-pomo sai jättää toimitusjohtajan tehtävät / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalaiskrakkeria solvannut entinen Sony-pomo sai jättää toimitusjohtajan tehtävät

23.07.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Daybreak Game Companyn toimitusjohtaja John Smedley on saanut väistyä tehtävästään studion keulahahmona.

Aikaisemmin Sony Online Entertainmentina tunnetun studion perustajiin lukeutunut Smedley jatkaa muissa tehtävissä studion sisällä. Daybreakin lausunnon mukaan Smedley pitää tauon tehtävistään ja palaa toistaiseksi määrittämättömään rooliin studiossa.

Daybreak Game Company ei ole kertonut syytä Smedleyn yllättävälle väistymiselle. Mm. H1Z1- ja Planetside 2 -verkkopelejä kehittävän Daybreakin entinen toimitusjohtaja sai osakseen negatiivista julkisuutta heinäkuun alkupuolella kommentoituaan jyrkkäsanaisesti tietoverkkorikoksista tuomittua suomalaiskrakkeria. Smedley mm. nimitteli 17-vuotiasta suomalaista Twitter-viestien litaniassa ja uhkaili tämän vanhempia oikeustoimilla.

Daybreak irroittautui tuolloin Smedleyn viesteistä todeten, etteivät kyseiset Twitter-viestit edusta yhtiön virallisia näkemyksiä. Studiota vastaan hyökättiin pian Smedleyn kommenttien jälkeen palvelunestohyökkäyksillä, jotka estivät pelaajia kirjautumasta sisään mm. Planetside 2-, H1Z1- ja Everquest-palvelimille.

Smedley ei toistaiseksi ole kommentoinut tapahtunutta. Daybreak kertoo tiedottavansa lisää asiasta entisen toimitusjohtajan uusien tehtävien vahvistuttua.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Se joka solvaa suomalaiskrakenia saa tuta hakkereiden voiman! Toreilla tavataan?

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Mikä on krakkeri?

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus

Mikä on krakkeri?

Cracker. Henkilö joka murtautuu tietojärjestelmään ilman lupaa. Tietojärjestelmiin murtautujasta käytetään usein virheellisesti myös termiä hakkeri, joka tarkoittaa todellisuudessa innokasta tietokonealan harrastajaa.

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80
Lainaus käyttäjältä MastaKillah

LainausMikä on krakkeri?

Cracker. Henkilö joka murtautuu tietojärjestelmään ilman lupaa. Tietojärjestelmiin murtautujasta käytetään usein virheellisesti myös termiä hakkeri, joka tarkoittaa todellisuudessa innokasta tietokonealan harrastajaa.

Myöskin amerikkalaiset papukaijat ovat kiinnostuneita krakkereista. Olen monesti telkkarissa kuullut kuinka papukaija sanoo "Polly wants a cracker!"

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Jos tota ajattelee liikaa, saattaisi joku alkaa pelkään jo tännekin kirjoittamista, ettei vaan kukaan hyökkää omaan koneeseen. No niin ja nyt hyökkää koska näin kirjoitin.

Käyttäjän JiiiHaad kuva
JiiiHaad

Tämä SOE:n herra isoherra bannasi myös porukkaa Planetside 2:sta pari vuotta takaperin jolloin hän veti aikamoisen "meltdownin" twitterissä. Yksi permabannatuista (voi olla ainut koska en lukenut hänen kaikkia twiittejään) oli osoittanut homofobiansa käyttämällä nimimerkkiä f4gg0t (tjsp), joka oli kai kiistaton todiste homofobiasta ja vaati kovimman mahdollisen rangastuksen jonka hän voi langettaa.

Toisaalta jos häntä ja hänen perhettään on jo tuolloinen jotkut nettikiusanneet ymmärtää "twitter räjähtämisen" paremmin.

PS:
PS2:sta tuli mieleen että sen pelin chatti on malliesimerkki siitä miten sensuroiminen johtaa huononpaan tulokseen.
Vihollisen suntikka A-pisteen takana, ***** sniper B-pisteellä.
L u k u i s t e n sensuroitujen sanojen joukossa on myös sana "mutta", ja on tullut huomattua että se on todella yleinen sana suomen kielessä. :D
Olen aivan varma että 100% aivot käänsivät turhaan sensuroidun mutta sanan: vitun.

Nostoja