Suomalaispelitalo Remedy suureen julkaisusopimukseen Epic Gamesin kanssa – Limbo- ja Shadow of the Colossus -veteraanit myös samassa veneessä / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalaispelitalo Remedy suureen julkaisusopimukseen Epic Gamesin kanssa – Limbo- ja Shadow of the Colossus -veteraanit myös samassa veneessä

26.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
25
Fumito Ueda, genDESIGN, Remedy, Remedy Entertainment, Playdead, Limbo, Ico, Shadow of the Colossus

Espoolainen pelitalo Remedy Entertainment on solminut huomattavan julkaisusopimuksen Epic Gamesin kanssa. Sopimus kattaa kaksi seuraavan sukupolven konsoleille ja pc:lle kehitettävää peliä, joista toinen on Remedyn tähän asti kunnianhimoisimmaksi hankkeeksi kuvailtu suuren budjetin peli ja  toinen vuorostaan samaan sarjaan sijoittuva pienempi hanke.

Molemmat peleistä käyttävät hyödyksi Remedyn omaa Northlight-pelimoottoria. Peleistä isomman kerrotaan käyvän läpi jo esituotantovaihetta.

Sopimus on syntynyt osana Epic Gamesin uutta pelijulkaisuohjelmaa. Remedyn ohella siihen ovat liittyneet osaksi myös Limbo- ja Inside-peleistä tähän asti tunnettu tanskalaisstudio Playdead sekä ICO- ja Shadow of the Colossus -veteraaneista rakentuva genDesign.

Epicin julkaisuohjelma ei kuulosta ainakaan paperilla yhtään hassummalta. Peliyhtiö sanoo, että se hoitaa täysin kaikki julkaisemiensa pelien kehitys-, julkaisu- ja markkinointikulut ja että kehittäjät saavat pitää täydet oikeudet nimikkeisiinsä sekä luovan vapauden. Voitot osapuolien kanssa jaetaan vuorostaan puoliksi.

– Olemme rakentaneet julkaisumallin, jollaisen halusimme aina itsellemme, kun työskentelimme julkaisijoiden kanssa, Epic Gamesin toimitusjohtaja ja perustaja Tim Sweeney selittää.

Julkaisuohjelma monipuolistaa Epic Gamesin jo valmiiksi mielenkiintoista toimintamallia entisestään. Monille firma on nykyisin varmasti tutuin Fortnite-pelistä ja Epic Games Store -kauppapaikasta, mutta se on vastannut vuosien ajan myös pelialalla suurkäytössä olevan Unreal Engine -pelimoottorin kehityksestä.

Lähde: Epic Games, Remedy Entertainment

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Jos vaikka tulisi se Alan Wake 2 nyt sieltä

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus frozen

Jos vaikka tulisi se Alan Wake 2 nyt sieltä

No eipä tarvi ostaa jos vain epic. Voisi vasta miettiä kun tulee steamiin, mutta silloinkin harkitsen. Itseä kun ei miellytä epicin toiminta.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Billet

[quote="frozen"]Jos vaikka tulisi se Alan Wake 2 nyt sieltä[/quote]
No eipä tarvi ostaa jos vain epic. Voisi vasta miettiä kun tulee steamiin, mutta silloinkin harkitsen. Itseä kun ei miellytä epicin toiminta.

Voisi Steam ottaa oppia eikä vain luottaa siihen että on hiekkalaatikon isoin kolli

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Hieno juttu. Epiciä vihataan paljon, mutta Fortnite-miljoonilla voi saada paljon hyvääkin aikaan ja tuo sopimus on reilun kuuloinen. Minulle ainakin kelpaisi pari uutta Remedy-peliä.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus Refloni

Hieno juttu. Epiciä vihataan paljon, mutta Fortnite-miljoonilla voi saada paljon hyvääkin aikaan ja tuo sopimus on reilun kuuloinen. Minulle ainakin kelpaisi pari uutta Remedy-peliä.

Niin tämä.
Itsellä ei ole kiinnostusta lähteä Epic:n hate-wagoniin, sen verta ilmaista pelattavaa saanut heiltä ja jos luvassa on Remedy:n pelejä niin ei kyllä niin mitään valittamisen aihetta.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Onhan se ehdottomasti parempaa käyttöä Fortnite-rahoille rahoittaa täysin uusia pelejä, kuin estää jo valmiiden pelien ilmestyminen kilpailevalla alustalla. Näin kuluttajan näkökulmastakin luo uskoa siihen, että Epicillä oikeasti on pidemmän tähtäimen suunnitelmia kauppansa suhteen. Hyvä myös, että Remedyn tulevaisuus on turvattu ainakin toviksi eteenpäin.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Eipä ihme että Epic raha kelpaa, kuten toisaalla tuli jo mainittua niin Control ei käsittääkseni ollut odotettu menestys arvostuksestaan huolimatta, Quantum Break ei ollut edes arvostettu, Alan Wake ei myöskään tainnut mikään jättihitti olla, eikä myöskään Max Payne 2. Kuitenkin lähes kaikki pelit ovat olleet laadukkaita ja vaikka menestystä ei oikein ole tainnut tulla Max Paynen jälkeen niin sen verran oletan pelien myyneen ettei täydellistä mahalaskua ole tullut.

Ikävää että pelit ovat nyt täysi Epic-yksinoikeus, mutta jos muhkeita voittoja ei tule niin tällainen lienee ainoa vaihtoehto jos pelejä haluaa tehdä jatkossakin.

Meinaako tämä nyt sitä että PC Controlin julkaisu Epicin ulkopuolella on peruttu?

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz
Lainaus Angel of Death

Meinaako tämä nyt sitä että PC Controlin julkaisu Epicin ulkopuolella on peruttu?

Control on 505 Gamesin julkaisu, joten eipä tämä diili siihen vaikuta.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Hyvä homma Remedyn ja Suomen peliteollisuuden kannalta. Ymmärtääkseni Remedylle on tärkeätä pitää itsenäisyytensä ja näin ollen pääsee tekemään juuri semmoisia pelejä kuin haluaa. Epic on tässä tapauksessa varmaan paras vaihtoehto, sillä isommat firmat melkein sitten haluaa pitää IP:n itsellään sun muuta.

Hyviä pelejä Remedy tekee, mutta valitettavasti yleisö ei ole ymmärtääkseni löytänyt pelejä toivotulla tavalla. Alan Waken kohtalo vähän harmittaa, mutta onneksi taustalla oli Microsoft aikoinaan. Tosin Waken julkaisua vaikeutti huomattavasti samana päivänä julkaistu pikkupeli Red Dead Redemption.

Käyttäjän DedWorth kuva
DedWorth

Milloin se Fumito Uedan ja Gen Designin uusi peli julkistetaan oikeen? Toivottavasti ei jouduta odottamaan yhtä kauan kuin The Last Guardiania. En malta odottaa.

Nostoja