Suomalaisstudio valmistautuu debyyttipelinsä julkaisuun 700 000 euron rahoituksen tukemana / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalaisstudio valmistautuu debyyttipelinsä julkaisuun 700 000 euron rahoituksen tukemana

6.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Vanhojen Angry Birds -konkareiden viime vuonna perustama tamperelaisyhtiö Kopla Games on hiljattain saanut taakseen 700 000 euron rahoituksen. Rahoitus auttaa Koplaa erityisesti tuomaan markkinoille debyyttipelinsä Project Nonstopin, joka on mobiililaitteilla yhdellä kädellä pelattavaksi suunniteltu toimintaroolipeli.

– Olemme toimintaroolipelien ystäviä ja uskomme, että tällä peligenrellä on vielä paljon annettavaa mobiilissa. Tartumme tähän mahdollisuuteen ottamalla toimintaroolipelien mukaansatempaavan kokemuksen ja pitkän eliniän, muuttaen ne helposti lähestyttäväksi peliksi laajemmalle yleisölle, Koplan perustajajäsen ja toimitusjohtaja Mika Kuusisto kertoo.

Hiljattaisen Koplan saamaan rahoituksen takana on ollut saksalainen enkelisijoittaja Klaas Kersting, joka on aiemmin sijoittanut myös muun muassa Supercellinkin toimintaan. Kersting itse tunnetaan peliyhtiöiden Gameforge ja Flaregamesin perustajana.

– Koplalla on kokenut tiimi, jolla on ainutlaatuinen työskentelytapa mobiilipelien kehityksessä. Heillä on hienoja suunnitelmia laajentaa tiimiään, ja yrityksen ensimmäinen peli osoittaa jo nyt merkittävää hittipotentiaalia, Kersting kertoo sijoituksestaan.

Jo aiemmin viime vuonna Kopla on saanut tukea myös noin 100 000 euron edestä alustavan rahoituksen muodossa. Sitä oli mukana kokoamassa ainakin kotimainen sijoitusyhtiö Sisu Game Venture, jonka taustalla on vaikuttanut muun muassa pelialan veteraani Samuli Syvähuoko, joka on uransa aikana ollut perustamassa itsekin monia pelialan yrityksiä. Max Paynesta ja Alan Wakesta tuttu Remedy Entertainment sai aikoinaan esimerkiksi syntynsä osin hänen tekemänsä työn tuloksena.

Ohessa ensimmäinen esittelytraileri Kopla Gamesista ja studion Project Nonstop -pelistä.

Lähde: Kopla Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.